Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Contestații BAC 2018! Cum poți să-ți mărești nota de la examenul maturității, dacă ești nemulțumit

Conform bacalaureat.edu.ro, contestațiile pot fi depuse de elevi după afișarea primelor rezultate la Bacalaureat 2018, adică pe 4 iulie. Așadar, cererile pentru mărirea uneia sau mai multor note pot fi înaintate ...

Contestatii BAC 2018! Absolvenții de clasa a XII-a susțint astăzi prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2018, iar emoțiile prin care trec sunt, fără doar și poate, uriașe. De aceea, elevii care sunt nemulțumiți de note pot depune contestație.

Conform bacalaureat.edu.ro, contestațiile pot fi depuse de elevi după afișarea primelor rezultate la Bacalaureat 2018, adică pe 4 iulie. Așadar, cererile pentru mărirea uneia sau mai multor note pot fi înaintate în această zi, între orele 12:00 - 16:00, după care în perioada 5-8 iulie, contestațiile vor fi soluționate de către comisiile speciale.

Rezultatele finale la Bacalaureat 2018 vor fi afișate pe 9 iulie, după ce contestațiile vor fi fost rezolvate.

Cum se calculează notele

Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4,50 - 4,99, inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestaţii.

Pentru lucrările care au primit iniţial, la comisia din centrul zonal de evaluare, alte note decât cele menţionate la aliniatul, nota definitivă este nota acordată de comisia judeţeană de contestaţii/a municipiului Bucureşti, dacă între nota iniţială şi nota acordată la contestaţii se constată o diferenţă de cel puţin 0,50 puncte. Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă este nota iniţială, acordată de comisia din centrul zonal de evaluare.

Rezultatele la contestaţii se comunică celor în drept prin afişare la avizierul centrului de examen, conform calendarului la Bacalaureat 2018, adică pe 9 iulie.

Recomandari