Controale în școlile din toată țara cu două săptămâni înainte de începerea noului an școlar: Clase nezugrăvite și toalete lipsă

 

Mai sunt mai puţin de trei săptămâni până când elevii vor intra din nou pe poarta şcolii, iar în insitutţiile de învăţământ pregătirile sunt în toi! Mai ales că, la solicitarea autorităţilor de la Bucureşti, prefecţii fac controale peste controale.

La Bistriţa Năsăud, şeful judeţului e însoţit de inspectori de la DSP, care se asigură că toate şcolile au apă potabilă şi detectoare de incendiu. Echipa condusă de prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud a poposit mai întâi la o şcoală din comuna Miceşti de Câmpie, unde învaţă 63 de copii. Acolo, autorităţile au găsit nereguli legate de igienizare.

Pentru ca o unitate de învăţământ să primească autorizaţia de funcţionare pentru noul an şcolar, trebuie ca toate sălile de clasă să fie igienizate, respectiv zugravite. Grupurile sanitare să fie dotate corespunzător, să existe dectoare de fum şi căi de evacuare în cazul unui incediu, iar apa potabilă să nu lipsească.

La o altă şcoală, în satul Budeşti, se efectuează ultimele pregătiri, după ce insituţia a fost supusă unui proces amplu de reabilitare şi igienizare a sălilor de clasă.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI