Antena Căutare

Controversa: Prefectul Capitalei vrea eutanasierea cainilor vagabonzi

Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, vrea eutanasierea cainilor fara stapan din Bucuresti. A mai existat o vanatoare de patrupede pe strazile Capitalei, campanie taxate dur de organizatiile de protectie a animalelor. Insasi actrita Brigitte Bardot a venit la Bucuresti sa-i apere pe caini.

Noua lege are mai multe prevederi, insa una dintre acestea da posibilitatea eutanasierii cateilor fara stapani, daca acestia nu sunt revendicati in 7 zile, sau adoptati. La fel, si cainii agresivi sau foarte bolnavi pot fi eutanasiati.

Propunerea a starnit deja indignarea mai multor organizatii pentru protectia animalelor, insa Prefectura aduce in sprijin numarul foarte mare de bucuresteni muscati anual de cainii vagabonzi, dar si costurile mari pentru vaccinurile antitetatanos, aproximatie la peste 400.000 de euro in fiecare an.

Conform autoritatilor, pste 300 de lei lunar costa intretinerea unui caine in adaposturi, in vreme ce curatenia de pe strazile Bucurestiului, cauzata de cainii vagabonzi, aduce si aceasta cheltuieli insemnate la buget.

Sunteti de acord cu eutanasierea cainilor vagabonzi din Capitala, daca acestia nu sunt adoptati in termen de 7 zile?

Sibiu: Elevi intepati cu ace de colegi mai mari!... SPECIAL: Mesajul Ameliei Antoniu pentru cei care o sustin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x