Convoiul de români care a tranzitat Ungaria a ajuns în ţară. La Nădlac au fost deschise 10 artere de control. 2.500 de persoane au fost supuse procedurilor de control

Convoiul de români care a tranzitat Ungaria a ajuns în ţară, în jurul orei 2.00, mii de persoane şi sute de maşini se aflau la Punctul de Trecere Nădlac II unde au fost deschise 10 artere de control.

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, în jurul orei 2.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II a sosit un convoi format din sute de mijloace de transport, în care se aflau cetăţeni români şi străini. Numai în ultimele ore au fost efectuate formalităţile de intrare în ţară pentru 2.500 persoane şi aproximativ 700 de autovehicule. ”Poliţiştii de frontieră au efectuat controlul specific la intrarea în ţară, iar ulterior persoanele au fost preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea controlului epidemiologic. După încheierea formalităţilor şi stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, maşinile au fost preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locaţiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare”, se arată în comunicat. Poliţiştii de frontieră au triplat efectivele implicate în controlul de frontieră astfel încât formalităţile să se desfăşoare cu operativitate. S-a lucrat cu aproximativ 50 de poliţişti de frontieră, fiind deschise 10 artere de control. Potrivit unor surse, timpul de aşteptare a fost de până la trei ore, având în vedere formaşităţile. În prezent punctele de trecere a frontierei se fac verificări sistematice pentru toate persoanele care se prezinta la intrarea în ţară, care au ca scop identificarea la controlul de frontiera a persoanelor, cetăţeni români sau straini, care sosesc în tara, avand ca zona de plecare sau tranzit ţări sau zone de risc, precum şi state unde sunt confirmate cel putin 500 cazuri de infectie cu Covid19. Persoanele identificate sunt îndrumate de poliţistul de frontieră catre personalul Directiei de Sănătate Publică din punctele de trecere a frontierei pentru completarea chestionarelor de natura medicala si luarea altor masuri specifice cu caracter medical autoizolare la domiciliu sau carantinare. Peste 3.500 de persoane - familii cu copii şi vârstnici, cea mai mare parte cetăţeni români - erau blocate marţi la frontiera dintre Austria şi Ungaria, după ce Ungaria a închis graniţele pentru transportul de persoane. Ministrul Bogdan Aurescu i-a cerut omologului ungar crearea unui coridor umanitar pentru a permite tranzitul neîntrerupt al acestora spre România. "Ministrul Péter Szijjártó a confirmat că Ungaria va sprijini, ca măsură de excepţie, aplicată o singură dată, repatrierea cetăţenilor români în cel mai scurt timp posibil", mai arată MAE, precizând că urmează să fie stabilite detaliile. Autorităţile ungare au permis cetăţenilor români tranzitarea teritoriului Ungariei dinspre Austria, în intervalul 17 martie ora 21.00 – 18 martie ora 5.00.

Sursa : news.ro

Zodii norocoase în ziua de 21 septembrie 2021. 3 nativi care se vor bucura de reușite
Nativii se vor bucura de foarte multe surprize frumoase pe tot parcursul zilei. Se anunță o...
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021. Gemenii trebuie să aibă grijă de familie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021 spune că munca grea abia acum începe pentru Gemeni....
Parteneri
Strugurii îngrașă? Beneficii și calorii pentru aceste fructe de toamnă
Strugurii se găsesc sub mai multe forme și culori. Există struguri roșii, verzi și mov, struguri fără semințe. SE pot consuma sub formă de jeleu de struguri, gem de struguri și suc de struguri, stafide, sau vin. Prima viță de vie a fost cultivată în urmă cu mai bine de 8 000 de ani în Orientul Mijlociu. O întrebare care este extrem de populară e legată de faptul dacă strugurii îngrașă sau nu.
Catine.ro
Ultimele știri