Antena Căutare

Copii bătuți, înfometați și transformați în sclavi, într-o tabără din Maramureș! Gruparea seamănă izbitor cu cazul "Berevoieşti"

Un nou caz de sclavie şochează România! Mai mulţi copii din Germania au fost supuşi la muncă silnică şi torturaţi chiar într-o tabără de reeducare din Maramureş, acuză anchetatorii. Opt percheziţii au făcut azi acolo poliţiştii şi procurorii, care au descoperit ororile ce s-ar fi întins pe mai mulţi ani.

Un nou caz de sclavie şochează România! Mai mulţi copii din Germania au fost supuşi la muncă silnică şi torturaţi chiar într-o tabără de reeducare din Maramureş, acuză anchetatorii. Opt percheziţii au făcut azi acolo poliţiştii şi procurorii, care au descoperit ororile ce s-ar fi întins pe mai mulţi ani.

Încă din 2006, o anchetă Observator dezvăluia că în tabăra din vârf de munte copiii ar suferi abuzuri grave. Atunci, un băiat rănit şi dezorientat, plecat din centru, a fost găsit la graniţa cu Ungaria. Atenţie, urmează informaţii cu un puternic impact emoţional.

Sunt imagini din tabăra de reeducare şi reintegrare socială pentru tineri şi copii nemţi, din Vişeu de Sus, Maramureş. Pe hârtie, minorii care au comis fapte ilegale erau izolaţi aici, cu acordul familiilor, pentru a fi educaţi şi reabilitaţi.

În realitate, spun procurorii, copiii au fost bătuţi, umiliţi, închişi în camere fără lumină, înfometaţi şi transformaţi practic în sclavi, în gospodăriile din zonă. Într-un cuvânt: exploataţi.

"Bici şi zahăr". Este denumirea metodei aplicate de personalul medical şi pedagogic din tabără, asupra copiilor. O formă de tortură, susţin anchetatorii, care spun că traducerea este: "un pumn şi apoi o bomboană". De altfel, suspiciuni despre eventuale abuzuri în tabără există încă din 2006.

Atunci, unul dintre tinerii internaţi acolo a fost găsit la graniţa cu Ungaria. Bătut şi dezorientat, copilul a spus că a fugit.

La vremea respectivă, chiar proprietarul firmei, Bret Schumann, explica, în faţa camerei, cum funcţionează tabăra: ”Noi ne sculăm dimineaţă la ora şapte. Până la opt jumătate toţi au program diferit. Unul face curăţenie afară, unul merge la boi, alţii merg la cai. La opt jumătate noi avem micul dejun. După începe şcoala până la 1 jumătate.”, spunea el.

În funcţie de cât de cuminţi erau, copiii primeau note, premii sau pedepse.

Citește și: Copii și adolescenți din Germania, abuzați și ţinuţi în sclavie, în Maramureş! Unii au încercat să se sinucidă! Cum pretindeau traficanții că îi ajută

”Pentru notele de 2 noi dăm ţigări sau bomboane.”, mai spunea proprietarul taberei.

Pentru nota 0, copiii erau pedepsiţi, oficial, prin înăsprirea activităţilor educative şi de muncă. Neoficial, treceau prin chinuri mult mai mari.

Opt bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 61 de ani, sunt bănuiți că ar fi supus minori la munci epuizante, i-ar fi lipsit de libertate și le-ar fi interzis să ia legătura cu familiile, cu alte persoane ori cu autoritățile.

Unul dintre copii ar fi fost pus chiar să maltrateze animale, spun anchetatorii. Tot ei au descoperit că un pacient a încercat să se sinucidă acolo. Azi, procurorii DIICOT alături de forţe importante din poliţie, jandarmerie şi chiar Elicoptere MAI, au descins în tabără şi la adresele firmelor din spatele activităţii. Patru minori şi un tânăr au fost instituţionalizaţi temporar.

Citește și: VIDEO. Au apărut primele imagini cu chinul la care era supus românul ținut sclav sub scări în Anglia

Gruparea seamănă izbitor cu cazul "Berevoieşti". În vara anului 2016, procurorii au descins în Argeş pentru a salva peste 40 de copii şi adulţi, supuşi la munci silnice, torturaţi şi ţinuţi în lanţuri de către mai mulţi traficanţi. 12 bărbaţi au fost condamnaţi, până acum, la închisoare cu executare. Cea mai mare pedeapsă este de 18 ani şi 10 luni.


”Ziua fără autoturisme”, la București! Primăria Capitalei vrea să interzică mașinile în centrul orașului, pe 22 septembr... Amenzi de până la 15.000 de lei pentru medicii care lasă pacienţii de la Urgenţe să aştepte cu orele pe holurile spitale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x