Antena Căutare

Schimbare uriașă pentru elevii care intră în clasa ÎNTÂI în luna septembrie! Ce materie vor studia! 

Elevii care vor intra în clasa întâi în următoarele săptămâni vor avea parte de o surpriză, întrucât vor studia o nouă materie. 

Elevii care vor intra în clasa întâi în următoarele săptămâni vor avea parte de o surpriză, întrucât vor studia o nouă materie.

Mai exact, conform portalinvatamant.ro, elevii din clasa întâi din Republica Moldova vor studia modulul de Educație Digitală, ca parte componentă a disciplinei Educație Tehnologică, această schimbare venind din dorința de a revizui curricula școlară.

"Industria IT, educația, reprezintă viitorul Republicii Moldova. În epoca informațională, scopul educației este nu doar de a genera cunoștințe, ci de a oferi posibilități pentru ca un copil să se inventeze, să se descopere. Ne dorim să producem generații capabile să creeze, generații care dau dovadă de creativitate, ingeniozitate și gândire out-of-the-box", a spus Pavel Filip, citat într-un comunicat de presă al Guvernului.

În România, Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) se studiază abia din clasa a V-a. Desigur, o altă problemă este reprezentată de laboratoarele de informatică slab dotate sau de inexistența acestora în școli din mediul rural.

Ziua Limbii Române 31 august 2018. Muzica Limbii Române top 6 melodii dedicate ei... ULTIMĂ ORĂ! Alertă într-un municipiu! Este FOCAR de INFECȚIE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x