Antena Căutare

Copii in pericol! Microbuze pentru elevi, cu ITP expirat, fara RCA sau conduse de soferi fara atestat

Politistii Directiei Rutiere au organizat, in perioada 10-15 septembrie, impreuna cu reprezentantii inspectoratelor scolare judetene si ai primariilor, o actiune la nivel national pentru verificarea autovehiculelor destinate transportului scolar. In urma "operatiunii", aproape 80 de microbuze pentru transportul elevilor au fost gasite cu inspectiile tehnice periodice (ITP) expirate, alte 65 nu aveau asigurarea RCA, iar 74 dintre soferii care trebuiau sa le conduca nu detineau certificate de competenta profesionala.

Echipele de control au verificat 1.979 de microbuze din cele 2.238 inscrise in baza de date a autoritatilor si, in special, valabilitatea inspectiei tehnice periodice, existenta asigurarii de raspundere civila auto (RCA) obligatorie si daca soferii detin certificate de competenta profesionala, categoria corespunzatoare a permisului de conducere, si valabilitatea acestuia.

Reprezentantii Directiei Rutiere a anuntat ca activitatile de control vor continua pe tot parcursul anului scolar.

Foto: jurnaluldebuzau.ro

Cazul ursului ucigas din Dambovita: A inceput vaccinarea cainilor, pisicilor si a vulpilor impotriva turbarii... BAC-ul Profesional a primit unda verde in Senat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x