Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Copiii care au părinții diagnosticați cu noul coronavirus vor fi preluați de direcțiile de Asistență Socială. Iată în ce condiții!

Copiii minori ai căror părinți au fost internați în spital din cauza infectării cu noul coronavirus vor ajunge în grija statului, în cazul în care nu au cu cine să stea. 

Copiii care au părinții diagnosticați cu noul coronavirus vor fi preluați de direcțiile de Asistență Socială. Iată în ce condiții!

Astfel, părinții care sunt infectați cu COVID-19, care nu au cu cine să-și lase copiii pe perioada spitalizării trebuie să depună o solicitare, iar minorii vor fi preluați de Asistența Socială și Protecția Copilului.

ALERTĂ! 17 morți în România. Numărul total de cazuri de infectare cu coronavirus a crescut la 906

Mădălina Turza, președintele Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA ), a declarat că minorii care vor fi preluați de la familiile care nu îi pot îngriji vor fi plasați într-o zonă specială până la testare, unde vor fi izolați, potrivit platformei edupedu.ro.

De asemenea, ea a precizat că acești copii nu vor fi duși alături de ceilalți copii din sistemul de protecție și că nu există niciun motiv de panică pentru această situație.

Cum arată autopsia oamenilor uciși de coronavirus: "Nu doar plămânii sunt afectați!" Ce se întâmplă în corpul uman

”Sfat pentru părinți: Dacă stați în casă, nu sunteți în zona de pericol. Dacă părinții înțeleg că trebuie să rămână în casă alături de copiii lor, atunci riscurile sunt minime sau zero. Este sfatul principal pe care îl dau, pentru ca noi – știindu-i pe ei în siguranță – să ne putem apleca asupra celor care sunt total lipsiți de protecție.”, a declarat Mădălina Turza, potrivit sursei citate.

Recomandari