Antena Căutare

Copiii din internatul Scolii Gimnaziale Lunca Cernii de Jos din judetul Hunedoara beneficiaza de un internat modern

Fundatia Mereu Aproape si Fundatia Vodafone Romania au lansat programul „Licuricii”, prin care Internatul Scolii Gimnaziale Lunca Cernii de Jos din judetul Hunedoara a fost modernizat si reamenajat. Programul „Licuricii” se desfasoara in cadrul proiectului „Ajuta un sat. Schimba o tara”, dezvoltat de Fundatia Mereu Aproape si Fundatia Vodafone Romania si are ca scop crearea unor conditii mai bune pentru copiii care locuiesc in internatul scolii.

Fundatia Mereu Aproape si Fundatia Vodafone Romania au lansat programul „Licuricii”, prin care Internatul Scolii Gimnaziale Lunca Cernii de Jos din judetul Hunedoara a fost modernizat si reamenajat. Programul „Licuricii” se desfasoara in cadrul proiectului „Ajuta un sat. Schimba o tara”, dezvoltat de Fundatia Mereu Aproape si Fundatia Vodafone Romania si are ca scop crearea unor conditii mai bune pentru copiii care locuiesc in internatul scolii.

“Ajuta un sat. Schimba o tara” face parte din Programul strategic de Investitie in Mediul Rural al Fundatiei Vodafone Romania care se deruleaza la nivel national.

15 dintre elevii Scolii Gimnaziale Lunca Cernii cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani locuiesc in internat si beneficiaza acum de conditii moderne. Naveta zilnica a celor 20 sau, dupa caz, 40 de kilometri dus-intors ar face imposibila prezenta lor la scoala. Lipsa mijloacelor de transport si a drumului sunt motivele pentru care parintii sunt nevoiti sa ii lase pe copii la internat de luni pana vineri. In iernile grele, copiii stau si cate doua-trei saptamani departe de familii. Conditiile din internat erau modeste, copiii folosind cani de tabla, vesela ciobita si paturi de campanie.

Prima etapă a programului „Licuricii” a constat in renovarea completa a celor doua incaperi mari ale internatului. De asemenea, a fost facuta igienizarea si dotarea internatului cu mobilier de dormitor si de bucatarie, precum si cu jucarii.

„Aveam paturi foarte vechi, iar posibilitatile de cumparare a unora noi erau modeste, asa ca ne bucuram din suflet de ceea ce au facut Fundatia Mereu Aproape si Fundatia Vodafone Romania”, spune Lucia Ordean, Directorul Scolii Gimnaziale Lunca Cernii de Jos.

„Sunt de la Nehoi, parcurg 8 km si cu internatul e foarte bine, chiar ma bucur, spune Laura Miruna, eleva, iar colegul ei Petrisor Aurelian adauga: „Aici ne tinem noi hainele, avem lenjeria cu care dormim noaptea, vrem tot timpul sa avem curatenie in dulapuri”.

Cea de-a doua etapa a programului presupune desfasurarea de activitati educative, prin care dascalii de la Scoala Gimnaziala Lunca Cernii de Jos si-au propus sa imbunatateasca viata copiilor prin acest program, sa le cultive placerea de a invata si sa ii sprijine sa isi dezvolte abilitati si aptitudini necesare nu doar in cadrul scolii, ci si in viata.


Programul strategic de Investitie in Mediul Rural al Fundatiei Vodafone Romania sustine dezvoltarea de proiecte in domeniile educatiei, sanatatii si serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele si orasele mici din Romania. Scopul proiectului “Ajuta un sat. Schimba o tara” este de a sustine dezvoltarea comunitatilor prin constructie, renovare, dotare si implementare de programe educationale, precum si de a combate excluziunea sociala, abandonul scolar si analfabetismul.

Fundatia Vodafone Romania a finantat, in cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand ca beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 20 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro. Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.

Fundatia Mereu Aproape a luat nastere acum 10 ani. Impreună cu partenerii sai, donatori, companii, jurnalisti si persoane publice, a ajutat peste 870.000 de oameni prin programe in domeniile sanatatii, educatiei, culturii, social umanitare, dezastre şi advocacy. A contribuit la ajutorarea a zeci de mii de sinistrati si a construit 75 de case. Pana in prezent, ajutorul financiar si material oferit de Fundatia Mereu Aproape depaseste 9,5 milioane de Euro. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatiamereuaproape.ro şi pe www.facebook.com/fundatiamereuaproape.

Site-ul proiectului: http://www.ajutaunsat-schimbaotara.ro/


Cum va fi vremea de Crăciun: Nu se vor înregistra ninsori de sărbători, nici în Bucureşti şi nici la munte... Vești bune. Se prelungește concediul paternal plătit!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x