În casă, cu masca pe față! Începerea noului an școlar ar putea aduce noi restrciții. Scenariul pregătit de Alexandru Rafila

Copiii și vârstnicii, obligați să stea cu masca pe față și în casă! Scenariul pregătit de Alexandru Rafila, pentru începerea noului an școlar

În casă, cu masca pe față! Începerea noului an școlar ar putea aduce noi restrciții. Scenariul pregătit de Alexandru Rafila

Profimedia

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus ar putea crește îngrijorător după începerea noului an școlar, avertizează reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, pentru a opri răspândirea virusului, din toamnă, copiii și vârstincii ar putea ajunge să poarte măști de protecție și în casă.

„Ceea ce cred că ar mai fi de făcut odată cu începerea şcolii ar fi regândirea interacţiunilor pe care le vor avea copiii cu persoanele vârstnice din familie, care nu trebuie evitate, dar trebuie oarecum, nu reglementate, dar să respecte anumite proceduri interne ale familiei, în care interacţiunea cu vârstnicii care au boli cronice să fie oarecum la distanţă, să se ia măsurile legate de mască.

Utilizezi masca şi în casă, de exemplu, dacă vreau să stau cu bunicul meu, şi o utilizează şi el. Nici lucrul acesta nu a fost discutat, dar e legat de începerea şcolilor în mod evident”, a arătat profesorul Alexandru Rafila, la Digi24.

Două simptome noi COVID-19 sunt, de fapt, primele semne ale bolii! Medicii, în alertă: „Evoluția nu va fi favorabilă”

„Sper ca de Crăciun să nu avem o situaţie foarte complicată”

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat că de Crăciun speră ca situaţia privind coronavirusul să nu fie una foarte complicată şi a precizat că recomandările de protejare se vor menţine.

Dacă nivelul îmbolnăvirilor se va menţine cu cel din această perioadă, atunci ne putem desfăşura activitatea în paramentrii de acum.

„Sper, ca de Crăciun să nu avem o situaţie foarte, foarte complicată. Cu siguranţă recomandările se vor menţine.

Dacă nivelul de îmbolnăvire va fi asemănător cu cel din această perioadă, atunci ne vom putea desfăşura activitatea în parametrii în care o desfăşurăm şi acum, dacă lucrurile se vor înrăutăţi sigur că atunci trecem peste aşa-zisele opinii ale experţilor şi vor trebui luate probabil măsuri administrative care trebuie asumate în acel moment. Nu ştiu vă să spun ce ar însemna asta”, a afirmat Alexandru Rafila, întrebat ce se va întâmpla de Crăciun, în contextul în care de Paşte oamenii au stat în casă din cauza epidemiei de coronavirus.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri