Căutare Live

În casă, cu masca pe față! Începerea noului an școlar ar putea aduce noi restrciții. Scenariul pregătit de Alexandru Rafila

Copiii și vârstnicii, obligați să stea cu masca pe față și în casă! Scenariul pregătit de Alexandru Rafila, pentru începerea noului an școlar

În casă, cu masca pe față! Începerea noului an școlar ar putea aduce noi restrciții. Scenariul pregătit de Alexandru Rafila

Profimedia

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus ar putea crește îngrijorător după începerea noului an școlar, avertizează reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, pentru a opri răspândirea virusului, din toamnă, copiii și vârstincii ar putea ajunge să poarte măști de protecție și în casă.

„Ceea ce cred că ar mai fi de făcut odată cu începerea şcolii ar fi regândirea interacţiunilor pe care le vor avea copiii cu persoanele vârstnice din familie, care nu trebuie evitate, dar trebuie oarecum, nu reglementate, dar să respecte anumite proceduri interne ale familiei, în care interacţiunea cu vârstnicii care au boli cronice să fie oarecum la distanţă, să se ia măsurile legate de mască.

Utilizezi masca şi în casă, de exemplu, dacă vreau să stau cu bunicul meu, şi o utilizează şi el. Nici lucrul acesta nu a fost discutat, dar e legat de începerea şcolilor în mod evident”, a arătat profesorul Alexandru Rafila, la Digi24.

Două simptome noi COVID-19 sunt, de fapt, primele semne ale bolii! Medicii, în alertă: „Evoluția nu va fi favorabilă”

„Sper ca de Crăciun să nu avem o situaţie foarte complicată”

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat că de Crăciun speră ca situaţia privind coronavirusul să nu fie una foarte complicată şi a precizat că recomandările de protejare se vor menţine.

Dacă nivelul îmbolnăvirilor se va menţine cu cel din această perioadă, atunci ne putem desfăşura activitatea în paramentrii de acum.

„Sper, ca de Crăciun să nu avem o situaţie foarte, foarte complicată. Cu siguranţă recomandările se vor menţine.

Dacă nivelul de îmbolnăvire va fi asemănător cu cel din această perioadă, atunci ne vom putea desfăşura activitatea în parametrii în care o desfăşurăm şi acum, dacă lucrurile se vor înrăutăţi sigur că atunci trecem peste aşa-zisele opinii ale experţilor şi vor trebui luate probabil măsuri administrative care trebuie asumate în acel moment. Nu ştiu vă să spun ce ar însemna asta”, a afirmat Alexandru Rafila, întrebat ce se va întâmpla de Crăciun, în contextul în care de Paşte oamenii au stat în casă din cauza epidemiei de coronavirus.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... 7 beneficii pe care le poți oferi angajaților după pandemie...
Parteneri
Cele mai frumoase izvoare termale din lume. Unde te poți relaxa iarna aceasta
Iarna se apropie cu pași rapizi și mulți își doresc să meargă în vacanță în locații de vis. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Locuri inedite, pline de farmec, care te vor lăsa rapid fără cuvinte.
Catine.ro
Ultimele știri