Antena Căutare

Copil de patru ani cu autism, dat afară dintr-o biserică, la Timișoara: ”Noi nu facem meloterapie. Ieșiți afară!”

Un copil în vârstă de doar patru ani care suferă de autism a fost dat afară din Biserica Romano Catolică din Tiimișoara, în timpul unui concert de vioară și orgă. 

Un copil în vârstă de doar patru ani care suferă de autism a fost dat afară din Biserica Romano Catolică din Tiimișoara, în timpul unui concert de vioară și orgă.

Întreaga întâmplare a fost făcută publică de terapeutul copilului, Viorel Enache, care a povestit că incidentul teribil s-a petrecut chiar pe 26 mai, când se desfășurau alegerile europarlamentare.

”Noi nu facem meloterapie. Ieșiți afară”, le-ar fi spus reprezentanții bisericii părinților micuțului.

Întreaga experiență a fost relatată de terapeutul copilului, prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare:

Citește și: Cum să facă așa ceva? Copilă de 5 ani, cu autism, ascunsă de educatoare, ca să nu le încurce la inspecție. Ce i-au transmis mamei fetiței

”Cu câteva ore înainte de acest eveniment un copil cu autism este anunțat de părinți că vor merge spre seară să asculte vioara și să vadă o orgă, în biserică. El, copilul cu autism, se bucură și se înseninează. Lui îi plac mult sunetele și instrumentele. Și nu este un copil care să nu înțeleagă.

Este un copil de aproape patru ani, deștept, verbal, cu achiziții foarte apropiate de vârsta cronologică, care înțelege tot ce poate înțelege un copil de vârstă lui, care simte și se bucură.

Astfel că în intrarea bisericii din Bălcescu, printre oameni care intră zâmbind, își făcuse apariția acest copil cu mama și cu tată, senini și ei la gândul că fiul lor va auzi și va vedea o vioară. Nu și-au făcut planul să stea tot concertul. Atât cât se poate și cât e confortabil. Apoi, seara se poate conținuă cu o plimbare în parc.

Citește și: Inspectoratul Școlar s-a autosesizat în cazul fetiței cu autism, care a fost ascunsă într-o clasă goală: ”S-a încălcat dreptul la educație! E foarte grav!”

Însă la intrarea în biserica, era un domn al bisericii, îmbrăcat în negru, cu sufletul negru, cu vocea neagră și grea care văzându-l pe cel mic, a spus: dumneavoastră nu aveți voie cu acest copil!

Paralizia sufletească a părinților era mult prea contrastantă cu bucuria copilului care nu înțelegea exact ce se întâmplă, privind minunat interiorul bisericii din ușa înaltă.

Degeaba au încercat să îi explice părinții acelui domn de la intrare, că vor să vadă puțin, că vor să asculte puțin, că pentru copil e ca o terapie, că nu vor deranja nicicum.

”Noi aici nu facem meloterapie. Ieșiți afară!”. Cu sufletul bătut în cuie și răstignit pe peretele rece al inumanitatii, mămică își lua copilul de mâna și se îndrepta spre mașină cu destinația acasă.”, a povestit terapeutul pe rețelele de socializare.

Postarea a atras rapid numeroase comentarii în mediul virtual, iar reprezentanții bisericii au transmis, ulterior, un comunicat prin care au declarat că regretă incidentul.

De asemenea, reprezentanții bisericii împreună cu organizatorii festivalului vor organiza un mini recital pentru micuțul cu autism.

A furat medicamente din spital ca să-și otravească soțul gelos. Acuzații grave pentru o asistentă... Prăpăd în Sălaj, în urma codului roșu de tornadă! Grindina cât mingile de ping-pong au distrus zeci de acoperișuri și pa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x