Antena Căutare

Caz șocant! Copil desfigurat de câine, în Vaslui. Părinții au uitat nasul smuls, necesar pentru reconstrucție, pe bancheta mașinii

Medicii din Unitatea de Primire Urgență Iași au fost șocați de incidentul în care un copil mușcat de câine în curtea familiei a ajuns la spital, cu vârful nasului smuls și cu sângerări puternice în jurul feței. 

Medicii din Unitatea de Primire Urgență Iași au fost șocați de incidentul în care un copil mușcat de câine în curtea familiei a ajuns la spital, cu vârful nasului smuls și cu sângerări puternice în jurul feței.

Totul s-a întâmplat în localitatea Băceşti, Vaslui, în jurul orei 9.30, când băiatul de 11 ani a mers să dea de mâncare câinelui. A fost muşcat de câinele din propria curte, care i-a retezat vârful nasului. Părinții au solicitat intervenţia unui echipaj medical, la faţa locului ajungând un elicopter SMURD trimis de la Iaşi, informează presa locală.

„Prezenta o plagă muşcată la nivelul nasului cu pierdere de substanţă, produsă de către propriul câine de talie medie, în curtea casei, în timp ce încerca să îl hrănească“, au precizat reprezentanţii SMURD, care bănuiesc că este vorba şi despre fractură la nivelul piramidei nazale.

Băiatul a fost transferat la Spitalul de Copii „Sf. Maria“, unde medicii i-au făcut investigaţiile necesare, constatând că acesta va avea nevoie de intervenţie chirurgicală.

Medicii nu au putut efectua imediat reconstrucția nazală, întrucât lipsea... nasul

Potrivit vremeanoua.ro, încercarea medicilor si asistentelor de a fi cât mai operativi în acest caz a fost aproape în zadar si asta pentru cã pãrintii copilului au uitat sã predea bucata de nas lipsã cadrelor medicale. Așa se face că, odatã ajuns la Iași, copilul a fost nevoit sã-și aștepte rudele, pentru a aduce segmentul respectiv, doar că aceștia l-au uitat în mașina cu care ajunseseră la spital.

“L-am așteptat pe tatãl copilului, sã putem pune la loc vârful nasului”

Conducerea SAJ Vaslui nu are ce sã reproseze personalului medical care a intervenit la caz, mai scrie sursa citată. “Elicopterul a preluat cazul de la Negresti, era cea mai bunã variantã. Copilul a fost luat cu ambulanta dintr-o masinã particularã, pãrintii sunând la 112 abia când erau la Dumesti. Nu au sunat imediat dupã producerea incidentului. Salvarea si masina în care era transportat copilul s-au întâlnit la Todiresti. Pãrintii n-au spus cã ar avea nasul asupra lor. În momentul în care s-a dus spre caz, asistenta de pe Ambulantã avea pregãtit inclusiv chitul de replantare. Chiar i-a întrebat pe pãrintii copilului dacã au segmentul lipsã. Este regulã ca în astfel de cazuri, de amputatie de membre, de segmente, sã întrebi unde este segmentul lipsã si sã ai chit de replantare. Din pãcate, pãrintii copilul n-au spus nimic”, a afirmat Aurora Popa, managerul SAJ Vaslui.

Pilonul 2 de pensii îi poate îmbogăți pe români, după pensionare. Ministrul Muncii explică formula de calcul în noua leg... Zile libere 2019. Minivacanță la sfârșit de ianuarie, de Ziua Principatelor Unite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x