Antena Căutare

Copil imobilizat în scaun cu rotile, umilit la Castelul Corvinilor: ”Nu aveți voie aici cu cărucior!” Cum se apără directorul 

Un copil aflat în cărucior cu rotile care a fost dus de tatăl lui la Castelul Corvinilor din Capitală a fost umilit de o supravegetoare, care i-a spus că nu are voie cu căruciorul în interior. Ba mai mult, se pare că nici agentul de pază nu i-ar fi permis inițial accesul cu căruciorul în sălile castelului.

Un copil aflat în cărucior cu rotile care a fost dus de tatăl lui la Castelul Corvinilor din Capitală a fost umilit de o supravegetoare, care i-a spus că nu are voie cu căruciorul în interior. Ba mai mult, se pare că nici agentul de pază nu i-ar fi permis inițial accesul cu căruciorul în sălile castelului.

Întâmplarea revoltătoare a fost relatată pe Facebook, de către un bărbat din București. George Măgureanu a mers cu fiul lui, imobilizat într-un scaun cu rotile, la Castelul Corvinilor din Hunedoara.

„Pe finalul vacanței de vară am decis să bucur copilul meu cel mic cu câteva dintre locurile unice ale acestei țări, nesocotind faptul că temporar este țintuit în scaun rulant. (…) Cu o zi înainte de a ajunge la Castelul Huniazilor, am sunat să întreb în ce măsură am acces cu căruciorul rulant al fiului.

Mi s-a răspuns politicos că foarte puțin, în curtea interioară, la fântană și veți afla legenda fântânii, pentru că sunt scări și nu știu cum veți putea urca. Nu mi s-a spus nimic despre vreo interdicție sau restricție a accesului cu scaunul cu rotile. Am decis cu cel mic că merită. Drept pentru care am ajuns la Castelul Corvinilor. Ciuciu acces pentru aștia în cărucioare. Ok. Înțeleg că e monument istoric și nu se poate aduce atingere aspectului și arhitecturii. Dar s-au putut pune turnicheți metalici la intrare, pentru scanarea biletelor”, a scris bărbatul pe rețeaua de socializare.

Bărbatul a povestit că a intrat împreună cu copilul, în castel și chiar a urcat, fără să fie ajutat de nimeni, căruciorul la primul etaj. „Intrăm în Sala Domnițelor. Aici, în timp ce împingeam și trăgeam la cărucior, o altă doamnă supraveghetoare grăiește autoritar: nu aveți voie cu cărucior aici în castel!. Mi-a căzut cerul în cap! Am crezut că face mișto de noi sau că suntem la camera ascunsă.


Instantaneu mă repliez si-i replic: doamnă, aveți grijă ce scoateți pe gură! Domnule, să știți că așa ne-a transmis conducerea și nu este voie cu cărucior!. Mă uit în ochii ei și-i spun: aveți grijă ce vorbiți și evitați să mai debitați inepțiile astfel încât să vă vadă și audă copilul ăsta. Este destul de diferit și nu are nevoie de traume suplimentare pentru că-i respingeți accesul! Am ieșit clocotind”, a mai scris George Măgureanu.

Coșmarul nu s-a încheiat nici după ce a coborât în curtea interioară a castelului, întrucât a fost rugat de agentul de pază să nu mai intre cu căruciorul în săli. „M-a rugat să nu mai intru cu căruciorul în sălile Castelului pentru că nu e voie! A urmat un dialog decent cu acest copil. Am înțeles că cineva l-a trimis, iar el e doar un buzdugan. I-am explicat că nu este niciun semn care să interzică accesul persoanelor cu dizabilități. Că chiar el mi-a permis accesul la turnicheți. Că nu stric nimic cu roțile de cauciuc ale căruciorului. Replica lui a fost limpede: așa a spus domnul director!

L-am rugat să cheme un factor decident. A început să sune în stânga și-n dreapta. Între timp, eu cu fiu-meu și cu căruciorul blestemat, ne plimbam atent supravegheați de străjerul modern de la firma de pază. Ca niște oameni de stat vegheați de SPP. Doar că pe noi ne pândea să nu facem noi ceva… După vreo 5-10 minute, vine străjerul tinerel și răsuflând ușurat imi spune: domnul director imi spune că puteți merge unde doriți. Doar să aveți grijă!”, a mai povestit bărbatul pe reţeaua de socializare”, a mai spus acesta.

De cealaltă parte, însă, directorul Corvinilor, Sorin Tincu, spune că "a fost o neînțelegere cu unul dintre supraveghetori" și că vor fi luate măsuri.

"A fost o neînțelegere cu unul dintre supraveghetori. Până la respectiva sală, a Domnițelor, a putut vizita nestingherit castelul, o neînțelegere care a fost lămurită după aproximativ cinci minute de către subsemnatul. Am dispus să fie lăsați să viziteze castelul, avertizându-i totodată că sunt sectoare dificil de vizitat în condițiile respective. Este un incident pe care, cu siguranță, îl regretăm", a declarat corespondentului Mediafax Sorin Tincu.

El mai spune că supraveghetoarea respectivă "a dat dovadă de exces de zel" și "cu siguranță va fi sancționată".

Iaşi: Un pădurar de la Ocolul Silvic Paşcani a fost găsit mort în pădure, existând suspiciuni că a fost victima unei agr... Caz revoltător înt-run spital din România. Un asistent a furat jumătate de milion de euro de la pacienți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x