Antena Căutare

Copiuţa modernă are internet şi baterii. Zeci de elevi au fraudat BAC-ul, prin metode demne de filmele cu spioni

Ai carte, ai parte se transformă în "ai gadget, ai parte". Zeci de elevi au fraudat oficial Bacul, cei mai mulţi cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră. Căştile, camerele video minuscule şi ceasurile inteligente au înlocuit copiuţele clasice. Dar şi profesorii ţin pasul cu ei: îi prind pe trişori cu ajutorul sistemelor de supraveghere video.

Copiuţa modernă se află la un click distanţă: pe internet, 70 de mii de anunţuri oferă dispozitive pentru copiat la examen: camere video ascunse în nasturi, stickuri şi căşti.

După primele două probe, șase elevi din Capitală au fost eliminaţi de la examen, pentru că aveau căşti în urechi. Neoficial, mult mai mulţi au scăpat nepedepsiţi.

Sunt mulţi elevi care-şi asumă riscul. Şi plătesc oricât pentru o notă mai mare. 60 de lei pe zi costă o cască dotată cu baterie. Mult mai scumpe sunt dispozitivele video, care îţi permit să transmiţi subiectele în timp real, cu o cameră ascunsă în nasture: 699 de lei. Pentru elevii eliminaţi de la examen, preţul plătit n-a meritat. Ceilalţi. vor afla rezultatele pe 5 iulie.

Fiica adjunctului poliţiei din Tirana a fost jefuită de un taximetrist din Bucureşti... Vești proaste pentru cei care locuiesc în Bucureşti. Cine nu-şi îngrijeşte casa sau grădina riscă să fie amendat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x