Antena Căutare

"Copiutele", pe cale de disparitie. Elevii merg la examene cu microcasti japoneze si ochelari speciali

Pe vremuri li se spunea "servite". Erau metodele de criza, atunci cand nu invatai. Acum, la moda sunt micro-castile. Un dispozitiv ingenios care trece de cea mai agera privire a profesorului, dar si de aparate de bruiaj. Confortul e scump, dar merita, spun studentii. Iar sesiunea s-a tranformat intr-o competitie a metodelor de copiat.

"Copiutele", pe cale de disparitie. Elevii merg la examene cu microcasti japoneze si ochelari speciali
| Intact Images

Cu sau fara chef, facultatea trebuie terminata. De acest lucru si-au dat seama multi dintre studentii de bani gata, care fac o facultate doar de dragul de a o face. De gura parintilor, care le varsa bani in cont luna de luna, tinerii au gasit metode ingenioase de a copia. Ochelarii cu microcasti japoneze sunt ultima inventie in materie de gadget-uri pentru copiat.

Comerciantul, student si el la Politehnica, ne asigura ca n-ai cum sa dai gres cu un asemnea sistem. Dar si pretul este pe masura. Ochelarii costa 600 de lei. Iar cine nu are atatia bani, ii poate inchiria pentru 100 de lei pe zi.

"Copiuta" ramane, insa, baza pentru cei mai multi tineri care vor sa ia note mari fara sa depuna prea mult efort. Dar nici profesorii nu sunt mai prejos si au invatat in ultimii ani cum sa combata metodele ingenioase de copiat la examene: "Sunt foarte multe mijloace de supraveghere care ne permit, mai ales ca suntem in Politehnica, sa oprim orice fel de semnal care, pe o lungime de unda sau alta, ar ajunge in urechea studentului incorect", spune Ecaterina Andronescu.

In cel mai rau caz, un student care este prins copiind la examene risca sa fie exmatriculat.

foto: Intact Images

ROANTANAMO, inchisorile C.I.A. din Romania: Zboruri clandestine, centre secrete si detinuti-fantoma... Catalin Botezatu, la DIICOT, din cauza asistentului sau. Numele lui Petre Condrat a aparut in dosarul tablourilor furate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x