Antena Căutare

Corneliu Iacobov, condamnat la sapte ani de inchisoare

Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Corneliu Iacobov la sapte ani de detentie, iar pe Toader Gaurean la sase ani de inchisoare, in dosarul privind prejudicerea Rafo Onesti, cei doi fiind achitati de instanta inferioara.

In acest dosar, instanta Curtii de Apel Bucuresti l-a mai condamnat pe Marin Marin la sapte ani de inchisoare cu executare, pentru abuz in serviciu. Magistratii au decis insa achitarea Lilianei Luchian, pe motiv ca faptei de care este acuzata aceasta ii lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii.

In acelasi timp, instanta i-a achitat si pe ceilalti inculpati in dosar, acuzati de asociere in vedere savarsirii de infractiuni si de spalare de bani.

Pe latura civila, Iacobov, Gaurean si Marin au fost obligati la plata catre RAFO a sumei de 18.455.220,26 lei si a cate 7.000 de lei catre stat, cu titlu de cheltuieli de judecata. Societatea Rafo, care a fost apelant in cauza, a fost si obligata la plata a o mie de lei cheltuieli judiciare.

Hotararea poate fi atacata cu recurs la instanta suprema.

In dosarul Rafo, procurorii DIICOT i-au deferit justitiei pe Corneliu Iacobov, Toader Gaurean, Liliana Luchian si Marin Marin, sub acuzatiile de abuz in serviciu contra intereselor persoanei, spalare de bani, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si, respectiv, marturie mincinoasa.

Pe 12 mai 2008, Tribunalul Bucureşti a decis achitarea celor patru, pe motiv că faptele pentru care au fost cercetaţi nu sunt prevăzute în legea penală sau nu există. Sentinţa a fost atacată cu apel de procurori, pe motiv că expertiza realizată în dosar este ilegală.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT, Corneliu Iacobov, Toader Găurean - administrator unic la SC Rafo SA, Liliana Luchian şi Marin Marin sunt acuzaţi că, în perioada 2000 - 2003, s-ar fi asociat în vederea prejudicierii Rafo cu 24.289.450 de lei (peste 240 de miliarde de lei vechi).

Procurorii au stabilit că, în calitate de acţionar majoritar şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Vradicor Financiar Group SA (firmă care făcea parte din consorţiul Canyon Servicos şi Imperial Oil, acţionarul majoritar la Rafo Oneşti), Iacobov se interesa şi era informat în legătură cu producţia, relaţiile comerciale derulate de rafinărie cu alte societăţi, participaţiile la alte societăţi comerciale şi politica de personal.

Foto: Intactimages

Ancheta: Viteza, cauza probabila a deraierii metroului intre Unirii si Timpuri Noi... Un iesean a fost plimbat sase ore intre patru spitale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x