Antena Căutare

Cel mai periculos loc dintr-un supermarket, de unde poți lua ușor coronavirus, dezvăluit! Profesor: „Să nu zăbovim foarte mult acolo"

Cel mai periculos loc dintr-un supermarket, de unde poți lua ușor coronavirus, a fost dezvăluit de un specialist român în fizică.

Cel mai periculos loc dintr-un supermarket, de unde poți lua ușor coronavirus, dezvăluit! Profesor: „Să nu zăbovim foarte mult acolo"
Cel mai periculos loc dintr-un supermarket, de unde poți lua ușor coronavirus, dezvăluit! Profesor: „Să nu zăbovim foarte mult acolo" | Hepta

Potrivit profesorului Silviu Gurlui, conferențiar la Facultatea de Fizică Al. I. Cuza din Iași, zonele frigorifice ar fi cele mai periculoase locuri din supermarketuri

„Aceste particule au dimensiuni diferite, de la 0,3 μm la valori mai mari, inclusiv masa este diferită și în funcție de curenții de aer, aceste particule pot reveni la sol sau pot fi ridicate. Deci pot fi transportate într-un mediu dat. Am să fac referință la un exemplu extrem de simplu și cunoscut de noi: smogul de deasupra orașelor atunci când se întâmplă așa numită inversie termică.

Deci, un strat de poluare care rămâne aproape de sol atunci când temperatura la sol este joasă, este mai mică decât în straturile ridicate. Un astfel de fenomen se produce și în zonele comerciale, mai ales acolo unde sunt spațiile frigorifice”, a explicat profesorul, potrivit digi24.ro.

Specialistul a dat exemplul unui culoar de intrare între două spații frigorifice, detaliind motivul pentru care o astfel de zonă este periculoasă.

„Am pregătit un mic exemplu. Este un culoar de intrare între două spații frigorifice, capetele de intrare și de ieșire. Aerul cald și cu particule din mediul respectiv coboară în această zona, băltește aici și reușește să elibereze particulele pe margine, pe capetele de intrare.

De aceea, în aceste spații, aproape de sol, vor fi găsite concentrații mai mari de particule, potențial și particule care conțîn virusul. Iar spațiile cele mai vulnerabile din supermarketuri sunt zonele de intrare pe culoarul din spațiul frigorific. Recomandarea mea este să nu zăbovim foarte mult în aceste zone", a explicat profesorul.

Poezia lui Adrian Păunescu ce a prevestit coronavirusul! Versurile sunt tulburătoare: „Cine pe cine să mai trateze?”... Nici spovedania nu va mai fi ce a fost! Sărutarea icoanelor, interzisă! Ce se va întâmpla cu lingurița de împărtășanie. ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x