Antena Căutare

Cum vei putea lua Lumină în noaptea de Înviere, în contextul pandemiei de coronavirus - VIDEO

Biserica Ortodoxă a anunţat noi reguli pentru sărbătoarea Floriilor şi a Învierii Domnului, în contextul pandemiei de coronavirus. Românii vor putea primi Lumina Sfântă, în noaptea de Înviere, dar în condiții cu totul diferite. 

Pelerinajul de Florii nu se va mai ţine în acest an, dar slujba din noaptea de Înviere da, deși NU în prezenţa credincioşilor.

În schimb, românii vor putea ieşi în faţa casei cu o candelă ori cu o lumânare ca să putem primi Lumina Sfântă de la voluntari, în noaptea de Înviere.

Cel puţin până la suspendarea stării de urgenţă, credincioşii nu pot participa la slujbe, indiferent cât de mare este sărbătoarea. Nu vom avea pelerinaj de Florii în acest an. În schimb, putem primi ramurile de salcie, binecuvântate în biserică, de la voluntari care le vor distribui tuturor celor care solicită acest lucru.

Spovedania si impartasania se vor savarsi anul acesta doar la domiciliu. Preoţii sunt obligaţi să poarte măşti şi mănuşi de protecţie.

Lumina Sfântă va fi totuşi adusă sâmbăta viitoare de la Ierusalim, tocmai ca să nu fie întreruptă tradiţia. De pe Aeroportul Otopeni ea va fi distribuită eparhiilor din toată ţara. Cu mască şi mănuşi, tot voluntarii o vor duce apoi la casele credincioşilor care o solicită, dar asta se va întâmpla doar în afara locuinţei.

Putem privi însă slujba de Înviere în acest an, din faţa micilor ecrane. Ea se va ţine la ora 12 noaptea, în absenţa credincioşilor şi doar în afara lăcaşului de cult. Credincioşii pot ieşi la ferestre, pe balcoane ori în curţile caselor ca să îşi adreseze salutul pascal. De la distanţă.

„A luat un cearşaf, l-a făcut sul şi a început să o lovească cu putere. Mama a îndurat, lăcrimând”. O femeie bolnavă de ... Pieţele agroalimentare se redeschid, în apropierea Paștelui, în ciuda pandemiei de coronavirus! VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x