Live acumChefi la Cutite (r)
Prime Time 20:30X Factor

România intră în carantină totală și scoate Armata în stradă începând de miercuri, 25 martie

În plină pandemie de coronavirus, autoritățile din România au decis introducerea a noi restricții de circulație pe timp de zi. Şeful statului a precizat că va fi folosită şi Armata pentru a gestiona şi mai bine situaţiile apărute în teren. Resticţiile vor intra în vigoare începând de miercuri.

Statul român scoate Armata în țară, pentru a asigura respectarea măsurilor de urgență impuse de pandemia de coronavirus

Hepta

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că Armata va suplimenta personalul de ordine publică prezent pe străzi în contextul restricţiilor pentru limitarea transmiterii COVID-19.

"Am convenit să folosim şi Armata pentru a gestiona mai bine situaţiile create în teren. În acest fel, Armata va pune la dispoziţie personal care va veni să suplimenteze forţele de ordine publică, Jandarmerie şi Poliţie", a spus şeful statului la finalul unei şedinţe cu premierul Ludovic Orban, cu miniştrii de Interne, al Sănătăţii şi al Apărării.

Citește și: Klaus Iohannis: De miercuri, restricțiile de circulație se aplică și pe timp de zi. Ieșirile din casă, doar cu aviz

El a adăugat că noile restricţii vor fi prevăzute într-o ordonanţă militară, care va fi finalizată marţi. Restricţiile intră în vigoare de miercuri.

Recomandari