Antena Căutare

„150 de jandarmi au venit înarmaţi. Cu cagule, ca în filme!”. Locuitori din Baia Mare, băgați cu forța în case de autorități! Scandal, cu scaune aruncate! VIDEO

Aproape 150 de soldați, jandarmi și polițiști au intervenit pentru a băga cu forţa în case zeci de cetățeni care refuzau să plece de pe străzi, într-un cartier din Baia Mare. Câțiva indivizi au aruncat cu scaune şi cărămizi. Cinci persoane au fost reţinute.

„Suntem atacaţi aici, la combinat. A venit poliţia, mascaţii au venit pe noi. Au venit cu scuturi. Vin să ne bată aici, au intrat peste noi în casă. Au dat cu spray-uri aici, pe scară au dat! 150 de jandarmi au venit înarnaţi. Cu cagule, ca în filme au venit!”, a spus un localnic.

Scenele au fost surprinse în blocurile de la Cuprom, un fost combinat din Baia Mare, unde locuiesc peste 100 de persoane.

Oamenii legi au intervenit în forţă după ce, în nenumărate rânduri, locuitorii de aici au ieşit în mod nejustificat din case.

„Ca să înţelegeţi! Pentru sănătatea voastră staţi în casă. Vă transmitem asta, dar voi nu înţelegeţi!”, le-au spus autoritățile.

Apelurile poliţiei au fost, însă, ignorate în continuare. După plecarea patrulelor de poliţie, jandarmi şi militari, oamenii au ieșit din nou în stradă, au stat la soare, au socializat şi au ascultat muzică. Autorităţile au ajuns din nou în zonă, cu întăriri.

Pentru început oamenii legii i-au atenționat pe oameni să intre în case. Numai că, nimeni nu a reacționat. Ba mai mult, au început să vocifereze și să înjure.

Forțele de ordine au fost nevoite să intervină în forţă. Au înaintat spre ei, forțându-i să intre în blocuri. Doar că echipajele de intervenție s-au trezit cu cărămizi sau bucăţi de mobilier în cap.

A fost nevoie ca scutierii jandarmeriei să intre în prima linie sub protecția scuturilor. Iar după ei poliţiştii, care la ultimele etaje au încătuşat 5 bărbaţi care aruncau cu cărămizi și bolțari. Aceștia au fost duși la Poliția Municipiului Baia Mare. Unul dintre ei era dat în urmărire.

Incidentul de la Cuprom a fost transmis LIVE, din stradă pe conturile de facebook ale mai multor locuitori. Înjurturile adresate soldaților MApN, jandarmilor și polițiștilor sunt greu de ascultat.

Amenzi uriașe pentru românii care nu respectă izolarea! Câți bani vor avea de plătit dacă vor încălca ordonanțele milita... Coronavirus în România. Cum se irosesc resurse medicale, pe bolnavi închipuiţi! VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x