Antena Căutare

Revoltă la Spitalul din Ploieşti, în timpul crizei generate de coronavirus! Medici în stradă! „Fiecare face ce vrea mușchiul lui” - VIDEO

Medicii și asistente de la Secția Chirurgie 1 din cadrul Spitalului județean de Urgență Ploiești vor să protesteze în fața instituției față de o posibilă decizie de închidere a acesteia.

O parte dintre asistenți au fost anunțați că vor lucra cu șeful de secție, iar ceilalți vor fi redistribuiți pe alte secții, fără să le fie precizat despre ce secții este vorba. Aceștia cred că va fi închisă unitatea de chirurgie.

Prefectul județului Prahova a precizat că va ajunge astăzi la Spitalul județean de Urgență Ploiești pentru a discuta cu managerul și cu celelalte cadre medicale.

Un chirurg de la acest spital acuză lipsa echipamentului

Un chirurg de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, Dan Oprea, a acuzat lipsa echipamentului complet de protecţie contra Covid-19.

El a reclamat şi lipsa protocoalelor pe care trebuie să le urmeze medicii care lucrează cu pacienţi infectaţi: „Dacă trebuie să operăm, vom fi contaminaţi”, a spus el.

Medicul Dan Oprea a publicat, duminică, pe Facebook, mesajul primit de la un prieten, în care acesta îi descrie cum la unitatea de primiri urgenţe a spitalului a fost adus un pacient din Germania, suspect de a fi fost infectat cu virusul SARS-Cov-2.

În plus, pacientul avea temperatură peste 38 de grade, a fost refuzat de alte spitale din judeţ, iar Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti nu are aparat ca să-l testeze.

„Eu sunt de gardă la Chirurgie-SJU Ploiești. Am întrebat la sală dacă avem echipament de protecție. Avem, dar incomplet, deci nesigur. Dacă trebuie să operăm vom fi contaminați. Nu s-a sinchisit nimeni, până astăzi (duminică – n.r.), să ne facă un instructaj, măcar elementar. Management de spital, managementul unor astfel de situații, ZERO!!! Avem poliție și armată pe străzi, să oblige oamenii să stea în casă și să încaseze amenzi. În spital nu este nimeni care este în stare să gestioneze această pandemie. Este stare de urgență, pentru cine????!!!”, scrie chirurgul.

Acesta spune că fiecare face ce vrea, iar șefii rezolvă problemele prin telefon.

„Fiecare face ce vrea mușchiul lui. Unde sunt epidemiologii, cei de la protecția muncii, managerii, (avem așa ceva???). În case ca șoarecii... rezolva problemele prin telefon. Au familii și au dreptul la sănătate!!??!!! DAR NOI??? Avem doar obligații??? Nu avem dreptul la protecție, la sănătate????? Se testează 10/000 de bucureșteni, pentru că așa vor unii profesioniști din sănătate, ministerul se delimitează de această acțiune... este anarhie, sau ce?? Mai există instituții ale statului valide și apte să acționeze??? Există o strategie, un plan de acțiune articulat și coerent???? Sau, Dumnezeu cu mila?? Dumnezeu dă, dar nu bagă în traistă??? Cum facem?? Știe cineva??”, a mai scris medicul oe pagina sa de Facebook.

Sursă: Antena 3.

Spitalul Municipal Deva intră în carantină timp de 14 zile! Ce se va întâmpla cu personalul medical şi pacienţii deja in... O tânără de 21 de ani, internată la Institutul Matei Balș, își strigă disperarea: „Sunt COVID-19 confirmată și, de patru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x