Antena Căutare

Cum arată declarația pe propria răspundere obligatorie, cu care poți părăsi locuința în intervalul 22:00 - 06:00! FOTO

Modelul declarației pe propria răspundere pe care cetățenii trebuie să o completeze pentru a părăsi locuința în intervalul orar 22:00 - 06:00, potrivit Ordonanței Militare de sâmbătă, a fost publicat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Cum arată declarația pe propria răspundere obligatorie, cu care poți părăsi locuința în intervalul 22:00 - 06:00! FOTO Galerie
Cum arată declarația pe propria răspundere prin care poți părăsi locuința în intervalul 22:00 - 06:00 | profimediaimages.ro

Această declarație pe proprie răspundere trebuie să se afle în posesia persoanei care părăsește locuința pe durata întregii ieșiri și să fie însoțită de documentul de identitate, pentru a fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției, Jandarmeriei sau Poliției Locale.

Oficialii precizează că declarația poate fi completată și de mână, cu respectarea întocmai a modelului.

Declarația pe propria răspundere intră în vigoare începând cu data de 23 martie, ora 22:00.

Ce trebuie să completezi în declarație

În afară de datele personale de identificare, fiecare persoană care va dori să iasă din casă, începând din 23 martie, ora 22.00, va trebui să precizeze intervalul orar al deplasării și destinația.

Cum arată declarația pe propria răspundere obligatorie, cu care poți părăsi locuința în intervalul 22:00 - 06:00! FOTO

Declarația pe propria răspundere prin care poți părăsi locuința în intervalul 22:00 - 06:00

Apoi, va trebui să fie bifat scopul deplasării. Prima opțiune din listă este deplasarea între domiciliu și locul de muncă, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi organizată sub formă de lucru la distanță sau deplasarea în interes profesional care nu poate fi amânată.

Alte opțiuni sunt: consult medical de specialitate ce nu poate fi amânat; deplasare pentru cumpărături de primă necesitate la unități comerciale din zona de domiciliu; deplasare pentru asigurarea asistenței pentru persoane în vârstă, vulnerabile sau pentru însoțirea copiilor.

Lista continuă cu: deplasare scurtă, lângă domiciliu, pentru desfășurarea de activități fizice individuale, în aer liber, cu excluderea oricărei forme de activitate sportivă colectivă; deplasare scurtă, lângă domiciliu, legată de nevoile animalelor de companie.

O ultimă opțiune este deplasare pentru rezolvarea unei situații urgente, ce trebuie specificată în scris.

Raed Arafat, avertisment: "Recomandările înseamnă să te comporți ca și când ai fi obligat!"... Se dobândeşte imunitatea după infectare şi vindecare? Imunologul dr. Molnar Geza: "da, se dobândeşte imunitate"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x