Antena Căutare

Strigăt de ajutor pentru medici, expuși zilnic riscului de infectare cu coronavirus: Nu au ajuns măștile și echipamentele în spitale

Măştile şi echipamentele speciale care ar fi eficiente în faţa virusului încă nu au ajuns în spitalele din România, anunță Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România, care solicită autorităților să ia măsuri imediate în acest sens. Personalul medical este expus zilnic riscului infectării cu coronavirus.

Strigăt de ajutor pentru medici, expuși zilnic riscului de infectare cu coronavirus: Nu au ajuns măștile și echipamentele în spitale
Echipamentele pentru medici nu ar fi ajuns în spitale | Octav Ganea/Inquam Photos

"Colegii din ţară ne anunţă că situaţia cu echipamentele de protecţie a personalului medical este departe de a fi cea relatată de autorităţi în conferinţe de presă şi comunicate oficiale. În unele spitale la solicitările angajaţilor li s-a răspuns că "nu e nevoie de nici un echipament special, e suficient să ai o mască chirurgicală şi un dezinfectant".

Masca simplă chirurgicală este ineficientă în faţa virusului (mai ales în situaţia când ai de consultat mai mulţi pacienţi posibil infectaţi), acest lucru l-au relatat specialiştii încă de acum câteva săptămâni. Măştile şi echipamentele speciale care ar fi eficiente încă nu au ajuns în spitale. Având în vedere numărul mare de cetăţeni români, care ajung în fiecare zi în ţară, dar şi numărul tot mai mare de cazuri confirmate, solicităm ca Ministerul Sănătăţii şi direcţiile de sănătate publică, precum şi autorităţile locale să acorde o atenţie sporită protecţiei personalului medical", se spune în comunicat.

Ingrijorare cu privire la protecția medicilor din prima linie în lupta cu Covid-19

Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România, Federaţie Sindicală a Medicilor, Farmaciştilor, Biologilor şi a altor categorii de personal cu studii superioare, îşi exprimă îngrijorarea referitor la situaţia protecţiei personalului angajat în unităţile spitaliceşti în faţa epidemiei de coronavirus.

De asemenea, în comunicat se menţionează că în situaţia în care personalul medical s-ar infecta în număr mare ar aduce la o criză acută în tot sistemul medical şi ar pune cetăţenii într-o situaţie dramatică.

"În concluzie, revenim cu cererea imperativă de a se asigura măsuri urgente de protecţie a personalului medical, în toate instituţiile sanitare din ţară", se mai spune în comunicatul semnat de preşedintele preşedintele CFSMR, Dr.Victor Eşanu.

Medicul Virgil Musta a vindecat 15 pacienți de coronavirus. Doctorul a explicat ce presupune tratamentul aplicat... Profesorul Streinu-Cercel, avertisment dur pentru români: ”Primul vârf al crizei provocate de coronavirus va fi după Paș...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x