Antena Căutare

Starea de urgență s-ar putea prelungi cu încă o lună. Raed Arafat: "Nu cred că vom ieși din case înainte de sfârșitul lunii mai"

Pandemia de coronavirus ar putea prelungi starea de urgență cu încă o lună în România! Anunțul a fost făcut chiar de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, care susține că, cel mai probabil, nu vom ieși din starea de combatere a virusului înainte de sfârșitul lunii mai.

Starea de urgență s-ar putea prelungi cu încă o lună. Raed Arafat: "Nu cred că vom ieși din case înainte de sfârșitul lunii mai"
Coronavirus în România | Inquam Photos / Octav Ganea

"Dacă vorbim de starea de urgență, e foarte posibil să ajungă să fie prelungită încă o lună. Poate această decizie va fi luată în cursul săptămânii viitoare (săptămâna aceasta - n.r.), înainte să ajungem la data limită a stării de urgență", a spus Raed Arafat, la Digi24.

Arafat a declarat că cel mai probabil abia la finalul lunii mai restricțiile vor fi puține, iar pandemia de coronavirus va intra pe o pantă descendentă în România.

"Starea critică depinde, pentru că în unele țări a urcat și după, a început coborârea, iar în altele s-a menținut. Nu cred că vom ieși din starea de combatere a virusului înainte de sfârșitul lunii mai. Depinde cum va evalua situația", a mai spus Raed Arafat.

Citește și:

Infirmieră, mesaj dur pentru Raed Arafat: „Vă invit să lucrați o zi întreagă, doar cu o mască și mănuși între pacienții COVID 19!”

Peste 150 de decese din cauza Covid-19 în România

Pe 6 aprilie, țara noastră înregistra 157 de morți de coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, s-au confirmat 251 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, numărul total ajungând la 3.864. 374 pacienţi s-au vindecat, iar 141 sunt la ATI.

”Până astăzi, 5 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.864 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 374 au fost declarate vindecate şi externate”, a transmis, duminică, Grupul de Comunicare Strategică, la ultima raportare.

În continuare, cele mai multe cazuri sunt la Suceava, rspectiv 1.215, şi în municipiul Bucureşti - 550.

Peste o sută de cazuri de îmbolnăvire se mai înrgistrează în judeţele Arad, Braşov, Cluj, Constanţa, Galaţi, Hunedoara, Neamţ şi Timiş. În judeţul Harghita există în continuare, un singur caz de infectare.

”Totodată, până acum, 148 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş şi Mehedinţi, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 251 de noi cazuri de îmbolnăvire”, au mai transmis autorităţile.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 15.980 de persoane. Alte 108.810 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 38.623 de teste.

Timişorenii, îndemnaţi să iasă cu lanterne la fereastră sau balcon, în semn de solidaritate cu medicii care luptă cu cor... Călin Popeacu Tăriceanu: „Guvernul Orban nu are vreun apetit pentru a testa românii”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x