Căutare Live

Universitatea din București nu-și închide porțile de teama răspândirii infecției cu noul tip de coronavirus: ”Nu trebuie să creăm panică nejustificată!”

Reprezentanții Universității din București au decis să nu-și închidă porțile, în ciuda faptului că amenințarea privind răspândirea virusului COVID-19 este din ce în ce mai mare, iar mai multe unități de învățământ au adoptat această măsură. 

Universitatea din București nu-și închide porțile de teama răspândirii infecției cu noul tip de coronavirus: ”Nu trebuie să creăm panică nejustificată!”

Astfel, potrivit unui comunicat de presă, reprezentanții Universității din București au anunțat că monitorizează situația, însă până acum nu ”nu există vreo situație de suspiciune ori confirmare a infectării cu coronavirus COVID-19, astfel că nu vor fi suspendate cursurile.

”Dragi studenți,

Universitatea din București anunță că monitorizează evoluția situației răspândirii infecției cu Coronavirus COVID-19 la nivel internațional, național și local, dar și al unui număr mic de cazuri în București, cazuri care nu au nicio legătură cu instituția noastră. Universitatea din București este într-un dialog constant cu instituțiile abilitate ale statului, acționând prompt la viitoarele evoluții ale situației.

În acest moment, 9 martie 2020, ora 16:00, nu există, la nivelul comunității academice a Universității din București, vreo situație de suspiciune sau confirmare a infectării cu Coronavirus COVID-19. Grupul de coordonare și monitorizare se află în permanentă legătură cu facultățile și cu administrația, pentru a monitoriza constant situația;

Nu exista niciun caz confirmat în UB, prin urmare până la data și ora când Guvernul României nu ia o decizie de suspendare a cursurilor, nu trebuie sa creăm panică nejustificată. Dacă vor fi anunțate alte măsuri de către UB sau Guvern le vom anunța imediat pe site-ul fjsc și pe grupurile de Facebook.

Coronavirus în România - LIVE TEXT. Măsuri de urgență luate de autorități. Vor închide școlile

Universitatea din București recomandă tuturor persoanelor care au fost în ultimele 14 zile în zone cu risc de infecție cu Coronavirus COVID-19 sau au intrat în contact cu persoane testate pozitiv cu acest virus să rămână în izolare voluntară la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile și să evite contactul cu alte persoane. Dacă în acest interval apar simptome precum febră, cefalee și tuse seacă, persoana este obligată să apeleze serviciul de urgență 112 și să informeze asupra situației. În acest caz nu se pun absențe.

Recomandăm tuturor persoanelor care prezintă simptome de gripă să rămână în izolare voluntară la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Evident, problema absențelor nu poate fi invocată având în vedere măsurile de prevenție care se impun.

De asemenea, recomandăm tuturor membrilor comunității Universității din București să acționeze calm și responsabil, stările de îngrijorare excesivă sau de panică împiedicând reacțiile adecvate la o situație care poate fi gestionată, în limite specifice, atât de entități competente, cât și de fiecare dintre noi.

Aglomerația de la metrou, problema pentru care autoritățile caută soluții pentru prevenirea răspândiri noului coronavirus. ”Sunt aspecte pe care nu putem să le controlăm"

Vă mulțumesc!”, a scris pe Facebook Antonio Momoc, decan al Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității din București.

Alte universități din România și-au suspendat cursurile

Citește și
o femeie pozand eticheta prinsa de niste haine
O tânără a vrut să își cumpere o rochie, dar când a vrut s-o probeze a găsit un bilet neașteptat prins de haină. Ce scria
O tânără a vrut să își cumpere o rochie, dar când a vrut s-o probeze a găsit un bilet neașteptat prins de haină. Ce scria
fată cu mască de protecție împotriva coronavirusului
Ce măsuri de relaxare s-ar putea impune de Crăciun și de Revelion. Circulația liberă, iar magazinele program mai lung
Ce măsuri de relaxare s-ar putea impune de Crăciun și de Revelion. Circulația liberă, iar magazinele program mai lung
imagine cu o portie de pui crispy
Un bărbat a mâncat doar pui crispy timp de 30 de zile. Transformarea a fost uluitoare. Ce a descoperit
Un bărbat a mâncat doar pui crispy timp de 30 de zile. Transformarea a fost uluitoare. Ce a descoperit
Mai multe articole

Alte trei universități din România suspendă cursurile pentru studenții facultăților cu profil medical, după ce, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a anunțat, duminică, suspendarea cursurilor, lucrărilor practice și a examenelor pentru toți studenții facultății începând de luni până la data de 31 martie.

Consiliului de Administraţie al Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) "George Emil Palade" din Târgu Mureş a decis suspendarea tuturor stagiilor clinice şi lucrărilor practice timp de două zile, pentru limitarea riscului de infecţie cu COVID-19, urmând ca apoi acestea să se desfăşoare în spaţii puse la dispoziţie de universitate, altele decât clinicile universitare, scrie Agerpres.

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu suspendă activitățile didactice și de practică în spitalele din orașul Sibiu pentru studenții Facultății de Medicină, în perioada 9-31 martie.

Comitetul de Urgență al Universității „Ovidius” din Constanța a decis, de asemenea, suspendarea tuturor lucrărilor practice și a cursurilor care se desfășoară în spitalele partenere, în perioada 9-31 martie 2020. Măsura vizează facultățile cu profil medical, potrivit Constănțeanul.com. Decizia este aplicată de luni, 9 martie 2020.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Alertă la Ploiești. Un student întors azi-noapte din Italia, transportat de urgență la spital după ce s-a confruntat cu ...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri