Antena Căutare

Coronavirusul nu va dispărea. Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează despre o pandemie „foarte lungă”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), a avertizat, într-o conferinţă la Geneva, sâmbătă, faptul că pandemia de coronavirus va fi „foarte lungă”.

Coronavirusul nu va dispărea. Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează despre o pandemie „foarte lungă”
Coronavirusul nu va dispărea. Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează despre o pandemie „foarte lungă” | Profimedia

Comitetul de urgenţă al instituţiei a punctat faptul că „durata sa va fi cu siguranţă foarte lungă”. OMS s-a reunit iar, vineri, pentru a reevalua pandemia, întrucât nu sunt semne că ar intra pe o pantă descendentă.

„OMS continuă să estimeze că riscul de COVID-19 este foarte crescut”, se arată în ultimul comunicat al organizaţiei. Prin urmare, Comitetul de urgenţă (format din 18 membri şi 12 consilieri) a subliniat importanţa unui răspuns eficient, care trebuie să fie unul naţional, regional şi global, în faţa pandemiei.

Până în prezent, coronavirusul a infectat cel puţin 17,6 milioane de persoane în lume şi a provocat peste 680.000 de decese.

Comitetul de urgenţă a cerut organizaţiei să furnizeze tuturor ţărilor instrucţiuni clare şi pragmatice ca răspuns la pandemia de COVID. Scopul urmărit ar fi menţinerea reacţiilor coerente şi urgente din partea statelor, în contextul „oboselii” şi presiunilor socio-economice, pe care multe dintre acestea le resimt considerabil.

În plus, comitetul recomandă OMS să grăbească cercetările referitoare la coronavirus, în special privind originea sa animală şi eventualele mijloace de răspândire între animale.

Şeful OMS a cerut să fie clarificate „modurile de transmitere (a noului coronavirus), potenţialele mutaţii, imunitatea dezvoltată”.

„Această pandemie este o criză sanitară aşa cum nu vedem decât una pe secol şi efectele sale se vor resimţi în deceniile care vor veni", a menţionat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Următoarea întâlnire a comitetului de urgenţă ar urma să aibă loc în circa trei luni.

Atenție, șoferi! Amenzile au crescut recent de până la 5 ori! Ce nu mai aveți voie să faceți la volan... Soluțiile pentru anul școlar 2020-2021. Ce elevi ar putea să vină zilnic la cursuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x