Coronavirusul poate reveni într-o formă mai fatală! OMS, semnal de alarmă pentru toate țările afectate de Covid-19

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii treage un semnal de alarmă pentru statele care se grăbesc să ridice restricţiile impuse în contextul epidemiei de coronavirus.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat vineri că relaxarea prematură a măsurilor de limitare a epidemiei de COVID-19 poate provoca un nou val de îmbolnăviri, transmite AFP.

CORONAVIRUSUL POATE REVENI, ÎNTR-O FORMĂ MAI PERICULOASĂ

Virusul poate apărea din nou dacă se renunţă prea devreme la măsuri. Directorul Organizatiei Mondiale a Sanatatii vine cu acest anunţ, după ce mai multe state au anunţat că vor relaxa măsurile.

citește și: Femeile sau bărbații? Ce persoane au risc mai mare de deces din cauza coronavirusului

Austria şi Danemarca intenţionează să repornească treptat activitatea. În Austria, grădiniţele şi şcolile primare ar trebui deschise peste 4 zile, doar dacă numărul infectărilor rămâne stabil.

Coronavirusul poate reveni într-o formă mai fatală! OMS, semnal de alarmă pentru toate țările afectate de Covid-19

Specialiștii anunță că restricțiile nu trebuie ridicate prea devreme

Specialiștii anunță că restricțiile nu trebuie ridicate prea devreme

''Ştiu că unele ţări pregătesc deja tranziţia pentru încetarea restricţiilor de circulaţie. Ca toată lumea, OMS ar dori să vadă că restricţiile încetează. În acelaşi timp, ridicarea prea devreme a restricţiilor ar putea duce la o recrudescenţă mortală'' a pandemiei, a declarat directorul organizaţiei cu sediul la Geneva, Tedros Adhanom Ghebreyesus. ''Revenirea ar putea fi la fel de fatală ca şi propagarea dacă nu este gestionată corespunzător'', a adăugat el într-o conferinţă de presă online.

citește și: Coronavirusul, prezis într-o carte din 1981! Se știe și leacul pentru vindecare, dar toți ignoră! „E arma biologică perfectă pentru timpuri de război. O să reapară”

OMS acordă consultaţii statelor la elaborarea strategiei de relaxare treptată a restricţiilor. Pentru ca procesul să se desfăşoare în siguranţă, organizaţia consideră că trebuie îndeplinite şase condiţii: controlul transmiterii coronavirusului; asigurarea ofertei de asistenţă medicală şi îngrijiri; minimizarea riscului în mediile expuse, cum sunt azilurile pe termen lung; implementarea de măsuri de prevenire la locurile de muncă, în şcoli şi alte locuri aglomerate; controlul riscului de cazuri provenite din străinătate; responsabilizarea populaţiei.

''Fiecare individ are un rol în înfrângerea pandemiei'', a insistat Tedros.

Ultimele știri