Antena Căutare

Coronavirusul, mai periculos decât se credea. Cum te poți infecta cu ușurință la serviciu 

Coronavirusul este mai periculos decât se știa până acum, întrucât experții de la Centrul European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (ECDC) atrag atenția asupra faptului că el se poate răspândi și prin aerosoli. În același timp, ei analizează riscurile reprezentate de sistemele de ventilație, precum și de alte instalații găsite la locul de muncă. 

Coronavirusul, mai periculos decât se credea. Cum te poți infecta cu ușurință la serviciu 
Coronavirusul, mai periculos decât se credea. Cum te poți infecta cu ușurință la serviciu

Deși inițial s-a spus că picăturile infectate (eliberate prin tuse, strănut, etc.) sunt principala cale de transmitere a coronavirusului, Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (ECDC) a atenţionat că acest virus poate fi transmis şi prin aerosoli, adică acele particule foarte fine care rămân în suspensie şi pot apărea atât din cauza picăturilor infectate, cât şi prin activităţi precum vorbitul sau cântatul. Aceasta poate reprezenta un risc pentru persoanele aflate în spaţii închise, mai ales dacă nu sunt bine aerisite.

Klaus Iohannis confirmă prelungirea stării de alertă în România. Ce se schimbă în următoarele 30 de zile

Potrivit șefului EDCD, Andrea Ammom, nu se poate poate stabili proporţia cazurilor de infectare prin aerosoli faţă de cele prin picături, dar „ştim că ambele sunt o posibilitate”.

Această teorie a fost confirmată și de OMS

Posibilitatea răspândirii coronavirusului și prin aer a fost confirmată și de Organizația Mondială a Sănătății, după ce mai mulți medici au trimis o scrisoare.

Andrea Ammon a menţionat că ECDC evaluează riscul transmiterii noului coronavirus la locul de muncă, ce ar putea fi amplificat de transmiterea prin aerosoli, mai ales după focarele de COVID-19 descoperite în unităţi de producţie din Europa, cele mai grave fiind în abatoare din Germania. ECDC „lucrează la un raport tehnic” pe tema transmiterii noului coronavirus şi evaluează de asemenea riscurile reprezentate de sistemele de ventilaţie.

Tătaru, declarație de ultim moment despre legea carantinei! Ce ar urma să se întâmple. „Protejăm și familia”

Îm același timp, Andrea Ammon precizează că în stadiul actual ECDC consideră în continuare că picăturile sunt principala cale de transmitere a noului coronavirus şi deocamdată nu se impune o actualizare a recomandărilor formulate de această agenţie a UE. Ea a insistat că este crucial ca oamenii să continue să respecte regulile de distanţare socială şi să poarte măşti.

O gluma despre coronavirus și religie a bagat-o în închisoare pe Emna. Aceasta a fost condamnată la şase luni între grat... Ungaria schimbă regulile pentru români. Oamenii vor fi testați la graniță și supuși unui control medical obligatoriu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x