Antena Căutare

Coronavirusul stârnește isterie în România. Trei oameni, la un pas să fie linșați pentru că s-au întors de curând din Italia

De teama cronavirusului, în unele localităţi în care ajung persoane venite din Italia, oamenii au reacţii extreme! Un italian stabilit într-un sat hunedorean era cât pe ce să fie evacuat din sat de câţiva localnici. Într-o altă localitate din judeţ, o tânără de 14 ani a fost scoasă afară dintr-un magazin, după ce rudele ei s-a întors recent din Italia. Iar la Deva, un şofer venit şi el din peninsulă, n-a reuşit să-şi cureţe camionul pentru că angajatii unei spălătorii auto l-au refuzat. Poliţiştii spun că nu a fost depusă nicio plângere în aceste cazuri.

De câţiva ani, în satul hunedorean Bolz, sătenii au un vecin italian. Bărbatul de 70 de ani şi-a cumpărat o casă în localitate, dar din când în când mai pleacă în ţara natală. După ce s-a întors recent din Italia, dintr-o regiune neafectată de coronavirus, câţiva săteni i-au spus că ar fi mai bine să părăseacă localitatea.

Bărbatul şi-a făcut însă şi analizele şi nu are virusul. Omul însă îşi vede de treburile lui în gospodărie şi nu iese din curte. Acum, vecinii sunt mai liniştiţi.

Bode, avizat pozitiv în comisiile parlamentare, anunţă măsuri în cazul epidemiei de coronavirus: Aeroportul Otopeni va avea termo-scannere începând de vineri. Tarom nu va fi lichidată

”Nu au de ce să intre în panică, că noi nu avem niciun contact cu ei. Dar am înțeles că au fost oameni. S-au speriat unii.”, a mărturisit un vecin.

În altă localitate hunedoreană, Câmpuri –Surduc, o adolescentă de 14 ani a fost dată afară din magazinul din sat, după ce rudele fetei tocmai s-au întors din Italia. Tot dintr-o zonă neafectată de virus.

”A scos-o afară din magazin: că du-te acasă, că a venit cumnata ta şi mi-ai dat virus. Şi a scos-o afară din magazin.”, a povestit mătușa fetei.

Autorităţile locale recunosc că oamenii sunt puţin panicaţi.

”Suntem într-o situaţie nu prea plăcută, iar oamenii sunt reticenţi la tot ceea ce înseamnă persoane care vin din străinătate.”, a declarat Silviu Nan, primar Gurasada.

Şi la Deva a avut loc un incident asemănător. Angajaţii unei spălatorii auto au refuzat să cureţe camionul unui tirist venit din Italia. Medicii sfătuiesc oamenii ca, pe lângă igiena corepunzătoare, să încerce să-şi păstreze şi calmul.

În plină epidemie de coronavirus, trupele americane și thailandeze rup capetele șerpilor și le beau sângele într-un ritual dezgustător

”Sfaturile noastre pentru populație sunt să nu se panicheze fără rost. Pot să vă spun că în judeţul Hunedoara nu avem niciun caz de coronavirus confirmat.”, a declarat medicul Călin Dumitrescu.

Până acum, în judeţul Hunedoara există aproape 100 de persoane izolate la domiciliu, dar fără a prezenta simptomele bolii.

Spitalul Județean din Galați va avea heliport medical. "Aparatul va ateriza și noaptea"... 30% dintre copiii României trăiesc într-o casă cu toaletă în curte. Unii n-au văzut niciodată săpunul, iar apa e doar pe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x