Antena Căutare

Cortegiul Reginei-mamă Elena, popas la Palatul Elisabeta în drum spre Curtea de Argeş

Cortegiul sicriului cu osemintele Reginei-mamă Elena a ajuns la Palatul Elisabeta din Bucureşti, de unde mama regelui Mihai I a fost izgonită în urmă cu peste 70 de ani de comunişti. Aici va avea loc o ceremonie religioasă privată, apoi, sicriul va fi dus la Curtea de Argeş.

Cortegiul sicriului cu osemintele Reginei-mamă Elena a ajuns la Palatul Elisabeta din Bucureşti, de unde mama regelui Mihai I a fost izgonită în urmă cu peste 70 de ani de comunişti. Aici va avea loc o ceremonie religioasă privată, apoi, sicriul va fi dus la Curtea de Argeş.

Convoiul a fost întâmpinat de mai mulţi simpatizanţi, tineri şi vârstnici, iar în curtea Palatului a avut loc o scurtă ceremonie militară de primire.

Palatul Elisabeta este în doliu în memoria Reginei-mamă.

Sicriul va fi aşezat în Sala Regilor, unde Familia Regală îşi va lua rămas-bun.

La ora 12.45, convoiul va porni spre Curtea de Argeş.

Majestatea Sa Margareta doreşte ca, în mod simbolic, sicriul reginei Elena să plece către Curtea de Argeş de la Palatul Elisabeta, locul pe care, pe 30 decembrie 1947, Regina-Mamă şi Regele Mihai au fost forţaţi să-l părăsească.

Regina-mamă Elena, care a murit pe 28 noiembrie 1982, la Lausanne, va fi reînhumată sâmbătă.

Sicriul Reginei Elena va fi depus în Catedrala istorică Episcopală şi Regală vineri la ora 16.45. Începând cu ora 17.15, publicul se va putea închina şi reculege la catafalc.

Publicul se va putea reculege şi închina la catafalcul Reginei Elena, sâmbătă, între orele 8.00 şi 10.00.

Nu vor putea fi depuse flori în catedrală, în jurul catafalcului. Florile vor fi aşezate în scuarul din faţa Noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale (de la intrarea în mânăstire). Majestatea Sa Margareta roagă pe toţi cei care doresc să aducă o floare, un buchet sau o coroană să aleagă doar flori albe, pentru a simboliza seninătatea şi bunătatea Reginei-Mamă.

Sâmbătă, la ora 12.00, va fi oficiată slujba de înmormântare, în Catedrala istorică Arhiepiscopală şi Regală. Publicul va avea acces în parcul catedralei.

La ora 12.40, sicriul, purtat pe umeri de militari ai Brigăzii de Gardă Mihai Viteazul, va fi dus la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală unde, la ora 13.00, va avea loc ceremonia de reînhumare. Publicul va avea acces pe platforma din faţa Noii Catedrale.

O carte de condoleanţe este la dispoziţia publicului la Palatul Elisabeta, până luni, 21 octombrie 2019. Condoleanţele pot fi transmise online prin mesaje la www.romaniaregala.ro.

Sursa : news.ro

Accident pe Transfăgărășan! O tânără a căzut cu mașina de pe un pod... Cât fac 2+2×2-2×2? Exercițiul care a stârnit haos pe un grup al părinţilor: ”Alo domnu’ medic ce operaţi? Nu auziţi că n...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x