Antena Căutare

Coruptie la Penitenciarul Targu Jiu: conducerea, cercetata de DNA

Conducerea Penitenciarului Targu Jiu este cercetata de catre DNA intr-un dosar de coruptie. Procurorii anticoruptie din Targu-Jiu s-au sesizat din oficiu, dupa ce au aparut informatii cu privire la faptul ca mai multe cursuri pe programele de reeducare nu au fost efectuate. Asta in ciuda faptului ca proiectul european fusese aprobat si chiar incasat de catre conducerea penitenciarului.

Valoarea prejudiciului se ridica la suma de 80.000 de euro. Anchetatorii verifica de aproape trei luni aceste informatii, timp in care au audiat deja cativa detinuti, in calitate de martori.

Pe de alta parte, exista informatii ca in aceasta cauza este verificata si achizitia directa facuta de Penitenciarul Targu-Jiu de la omul de afaceri Gheorghe Orzan privind un sistem de supraveghere video, sotia acestuia fiind sefa Serviciului de IT din cadrul Penitenciarului Targu-Jiu.

Aceasta achizitie nu ar fi prima facuta fara licitatie, procurorii anticoruptie din Targu-Jiu descoperind ca achizitiile directe sunt o practica uzuala a institutiei.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Gorjeanul.ro

Solutie de criza: Puscariasii de la Jilava, oameni de serviciu la Spitalul Fundeni... Impuscaturi pentru un loc de parcare in Dej...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x