Antena Căutare

Costica Stefanescu va avea un monument in Craiova

Gloriile fotbalului romanesc s-au inclinat in fata lui Costica Stefanescu. Toata Craiova Maxima a trecut pe la capataiul capitanului. Steaua, clubul care l-a dat fotbalului pe Stefanescu, l-a trimis pe Duckadam cu o inima din flori rosii si albastre, iar Gica Popescu a revenit in Banie cu lacrimi in ochi. De la Donetk, Mircea Lucescu a rostit cel mai tulburator mesaj.

"In fata capitanului meu de pe Wembley, o ultima plecaciune", acestea au fost cuvintele lui Mircea Lucescu pentru Costica Stefanescu. O propozitie si multe flori, in trei culori. Culorile tricolorului pe care "amiralul apararii" le-a servit ca un soldat adevarat.

Moartea lui Stefanescu lovitura care i-a prins cu garda jos pe toti tovarasii de glorie. Putini dintre ei i-au stiut chinul. Trei ani a durat cel mai greu meci al capitanului, cel cu cancerul. Si putini au fost cei care i-au ghicit framantarile.

Duckadam este unul dintre cei care patruns in sufletul lui Stefanescu. Si el s-a luptat si inca se lupta cu boala.

O inima rosie si albastra a asezat astazi Duckdam la capela Harsa. O coroana de la Steaua, clubul care l-a format ca fotbalist pe Stefanescu. Si cu care Amiralul Apararii a strans cateva cupe in vitrina. La capataiul campionului, toata Craiova Maxima a strans randurile.

O lumanare i-au aprins si fotbalisti din generatii vechi.

Il plang si fanii pe cel care a adus in Banie trei titluri de campion. Si, alaturi de ceilalti magnifici ai Stiintei, a facut sa se auda in Europa de oltenii si echipa lor. Craiova Maxima cu el in teren a ajuns pana in semifinalele Cupei UEFA.

La Craiova, Costica Stefanescu a fost idolul tribunelor in anii '80. Maine, capitanul va fi inmormantat in orasul care l-a iubit si care il va cinsti si dupa moarte. Tot aici, ii va fi ridicat un monument inalt de doi metri, din granit negru.

A aparut Ghidul Biciclistului. Vezi AICI care sunt regulile pe care trebuie sa le respectam... Costica Stefanescu, condus pe ultimul drum cu onoruri militare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x