Live acumObservator 13 Weekend
Prime Time 20:00iUmor

Covid-19 a reapărut deja în anumite zone! Țările grav afectate riscă să fie din nou focare de coronavirus

Noul coronavirus începe să reapară în mai multe locuri în care fusese deja suprimat. După ce țările europene grav afectate au luat primele măsuri de relaxare, ipoteza că virusul Covid-19 începe să reapară în mai multe locuri în care fusese deja suprimat, dă toate planurile peste cap.

Dr. Maria Van Kerkhove, coordonatoarea pe partea tehnică a echipei de răspuns la COVID-19 a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a avertizat că noul coronavirus începe să reapară.

Citește și:

Alexandru Rafila, anunț de maximă importanță pentru români. Ce se va întâmpla, de la începutul lunii iunie: „Va fi la nivel național și regional”

Van Kerkhove a declarat că mai multe dintre locurile care au suprimat cu succes transmiterea virusului se confruntă acum cu un al doilea val de infecţii. Ea a dat exemple Coreea de Sud, Singapore şi Wuhan, oraşul din China de unde a pornit virusul, notează Antena 3.

Reapariția virusului în cluburi sau cămine de imigranți

Ea a explicat că motivele care au dus la reapariţia virusului diferă de la un loc la altul, de exemplu, în Seul a pornit de la cluburile de noapte, în timp ce în Singapore focarul este concentrat în special în zona căminelor în care locuiesc imigranţii care lucrează în metropolă.

„Dar ceea ce este cu adevărat important este că în China, Coreea sau Singapore, există sisteme de identificare rapidă a virusului şi urmărirea contacţilor celor infectaţi”, a spus Van Kerkhove.

Recomandari