Căutare Live

Creşterea salariului minim cu aproape 100 de lei, de la 1 ianuarie 2020, doar pentru anumite categorii de români

Guvernul a propus trei formule de calcul pentru creşterea salariului minim brut cu 7,2%, din 2020. Venitul minim ar ajunge, astfel, la 2.230 de lei brut, deci o creştere netă cu 83 de lei. Tot de la 1 ianuarie 2020, Guvernul vrea să îngheţe venitul minim pe economie pentru cei din construcţii, dar şi pentru românii cu studii superioare.

O decizie pentru un milion şi jumătate de români trebuie luată în cel mult trei săptămâni. Şi firmele sunt nemulţumite. Toate calculele pentru bugetul de anul viitor ar putea fi date peste cap.

În urmă cu o săptămână, Guvernul a propus trei formule de calcul pentru creşterea salariului minim brut cu 7,2%, din 2020. Primul scenariu prevede o majorare în funcţie de rata inflaţiei din luna octombrie a acestui an. Venitul minim ar ajunge, astfel, la 2.230 de lei brut, deci o creştere netă cu 83 de lei.

În celelate două scenarii se vorbeşte şi despre posibilitatea scăderii acestui venit, din 2021, dacă economia va fi în declin.

Negocierile s-au încheiat fără rezultat pentru aproape un milion şi jumătate de români plătiţi cu salariul minim pe economie. O decizie ar trebui luată în următoarele trei săptămâni, când ar trebui să fie gata proiectul de buget pentru anul viitor. Tot de la 1 ianuarie 2020, Guvernul vrea să îngheţe venitul minim pe economie pentru cei din construcţii, dar şi pentru românii cu studii superioare.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Nea Mărin spune „Poftiţi pe la noi: Poftiţi prin ţară!”, din 6 decembrie 2021, în fiecare luni, marţi şi miercuri, la An...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri