Căutare Live

Creşterea salariului minim cu aproape 100 de lei, de la 1 ianuarie 2020, doar pentru anumite categorii de români

Guvernul a propus trei formule de calcul pentru creşterea salariului minim brut cu 7,2%, din 2020. Venitul minim ar ajunge, astfel, la 2.230 de lei brut, deci o creştere netă cu 83 de lei. Tot de la 1 ianuarie 2020, Guvernul vrea să îngheţe venitul minim pe economie pentru cei din construcţii, dar şi pentru românii cu studii superioare.

O decizie pentru un milion şi jumătate de români trebuie luată în cel mult trei săptămâni. Şi firmele sunt nemulţumite. Toate calculele pentru bugetul de anul viitor ar putea fi date peste cap.

În urmă cu o săptămână, Guvernul a propus trei formule de calcul pentru creşterea salariului minim brut cu 7,2%, din 2020. Primul scenariu prevede o majorare în funcţie de rata inflaţiei din luna octombrie a acestui an. Venitul minim ar ajunge, astfel, la 2.230 de lei brut, deci o creştere netă cu 83 de lei.

În celelate două scenarii se vorbeşte şi despre posibilitatea scăderii acestui venit, din 2021, dacă economia va fi în declin.

Negocierile s-au încheiat fără rezultat pentru aproape un milion şi jumătate de români plătiţi cu salariul minim pe economie. O decizie ar trebui luată în următoarele trei săptămâni, când ar trebui să fie gata proiectul de buget pentru anul viitor. Tot de la 1 ianuarie 2020, Guvernul vrea să îngheţe venitul minim pe economie pentru cei din construcţii, dar şi pentru românii cu studii superioare.

Unde pot dona românii care vor să ajute sinistraţii afectaţi de cutremurul din Albania. Un întreg sat a fost ras pe de f... 10 mii de euro la fondul şcolii, într-un liceu din Constanța. Eleva care a făcut tabelul public a reușit să o demită pe ...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri