Antena Căutare

Crestinii ortodocsi sarbatoresc astazi Izvorul Tamaduirii

Astazi, crestinii ortodocsi sarbatoresc Izvorul Tamaduirii. Sarbatoarea isi are originea tocmai in secolul V, inainte ca Leon cel Mare (457-474) sa devina imparat. Conform traditiei, acesta ar fi ajutat un orb in padure, dandu-i apa de la un izvor, care l-a vindecat.

Cand a fost numit imparat Leon a ridicat o manastire in apropierea acestui loc, pentru a-i multumi Maicii Domnului. Izvorul se afla in vechiul cartier Vlaherne, pe locul actualului Istanbul de astazi.

Asa ca mii de oameni s-au adunat inca de aseara langa biserici si manastiri. O parte din Pelerinii care s-au adunat la manastirea Dervent din judetul Constanta s-au tamaduit azi noapte cu mici si bere.

Fumul de la gratare i-a ispitit si pe credinciosii care se aflau in curtea manastirii care adaposteste cele trei cruci de piatra facatoare de minuni. Dar oamenii au rezistat tentatiei.

In aceasta dimineata credinciosii vor participa la slujba oficiata de inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului si apoi vor merge in procesiune la Izvorul Tamaduitor din curtea manastirii.

Preotii de la Biserica Greceasa din Braila au inceput inca de aseara sa le dea credinciosilor apa sfintita. De teama ca apa se va termina pana cand vor ajunge la rand unii oameni au uitat de cele sfinte.

Alti credinciosi, mai in putere, nu s-au multumit cu atat. Au plecat acasa cu 10 sau chiar 15 litri de apa sfintita.

Din aceasta cauza in timpul noptii preotii au luat mai multe pauze de cate o ora, pentru ca izvorul de sub altar sa reincarce fantana din interiorul bisericii.

Dupa ore intregi de stat la coada, catorva dintre pelerini li s-au facut rau, si au avut nevoie de ajutorul voluntarilor de la Crucea Rosie.

Izvorul Tamaduirii, prima sarbatoare de dupa Inviere, dateaza din a doua jumatate a primului mileniu crestin.

Foto: ziuaveche.ro

Doi hoti de bancomate din Bucuresti, prinsi dupa o urmarire ca-n filme... Doua grenade active au fost descoperite in Capitala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x