Antena Căutare

Crestinii ortodocsi sarbatoresc astazi Schimbarea la Fata a Domnului

Astazi este sarbatoare la ortodocsi. Este Schimbarea la Fata a Domnului, prilej petru sute de mii de romani sa mearga la biserica. Unul dintre locurile de rugaciune in care nu poti arunca un ac in aceasta zi este manastirea Lainici din Gorj. Sute de oameni au ajuns inca de aseara acolo ca sa fie siguri ca prind un loc in fata la slujba.

Unii si-au petrecut noaptea in rugaciune, altii in schimb au incins gratare si au dat boxele la maxim, la doi pasi de zidurile lacasului de cult.

Oameni de toate varstele care s-au adunat la Manastirea Lainici sa participe la hramul lacasului de cult au uitat de cele sfinte si au incins o hora chiar in mijlocul drumului.

Muzica a rasunat in boxe mai ceva ca la discoteca, gratarele au sfarait toata noaptea, iar alcoolul a curs rauri. Unii petrecareti au si pierdut sirul paharelor baute.

Alte cateva mii de oameni se vor ingramadi in incinta manastirii ca sa participe la slujba de astazi. Cateva sute au inceput sa se roage inca de aseara.

Credinciosii au avut ocazia sa se roage si la o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, adusa de la muntele Athos.

Ziua de 6 august se refera la momentul in care ucenicii Petru, Iacob si Ioan, aflati pe muntele Tabor alaturi de Iisus, s-au convins ca acesta nu este doar un prooroc al lui Dumnezeu, ci insusi Fiul lui Dumnezeu.

In popor, ziua de 6 august marcheaza despartirea de vara si aparitia primelor semne ale venirii toamnei. De acum, vremea incepe sa se raceasca usor, ziua se scurteaza, apele incep sa se raceasca si pasarile migratoare se pregatesc de plecare.

In aceasta zi nu se lucreaza, iar crestinii merg la biserica unde duc poame din recolta de vara care sunt binecuvantate. Tot acum, se culeg plantele de leac, si se termina cositul si facutul fanului.

Obiceiurile spun ca astazi nu trebuie sa te certi cu nimeni, pentru ca asa iti va fi tot anul, iar fetele nu au voie sa se pieptene, daca vor sa aiba parul lung si frumos.

Scuter spulberat de tren in judetul Bistrita Nasaud. Doi tineri au fost raniti... Timisoara: O ambulanta a fost lovita de o masina. Patru oameni au fost raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x