Antena Căutare

Creştinii sarbatoaresc MIERCUREA MARE! Ce nu ai voie să faci astăzi SUB NICIO FORMĂ

În Miercurea Mare se săvârşeşte Taina Sfântului Maslu, amintind de ungerea lui Iisus Hristos cu mir în locuința lui Simeon Leprosul din Betania. Tot în această sfântă zi Iisus a fost vândut pe 30 de arginţi.

În Miercurea Mare se săvârşeşte Taina Sfântului Maslu, amintind de ungerea lui Iisus Hristos cu mir în locuința lui Simeon Leprosul din Betania. Tot în această sfântă zi Iisus a fost vândut pe 30 de arginţi.

Miercurea Mare a fost petrecută de Mântuitorul Iisus cu Hristos cu prietenii săi. O femeie din casa lui Lazăr Îl unge cu mir din nard şi Mântuitorul îi iartă păcatele femeii. Văzând aceasta uncenicii s-au înfuriat şi au zis: De ce risipă aceasta? Căci mirul acesta se putea vinde scump, iar banii să se dea celor săraci.

Iisus a răspuns însă cu multă blândeţe: ”Pentru ce faceţi supărare femeii? Căci lucru bun a făcut ea faţă de mine. Căci pe săraci totdeauna îi aveţi cu voi, dar pe Mine nu Mă aveţi totdeauna. Că ea, turnând mirul acesta pe trupul Meu, a făcut-o spre îngroparea Mea. Adevărat zic vouă: Oriunde se va propovădui Evanghelia aceasta, în toată lumea, se va spune şi ce-a făcut ea, spre pomenirea ei.” Iuda, ucenicul lui Hristos, văzând toate cele petrecute se umple de furie şi decide să Îl vândă arhiereilor pe numai 30 de arginţi. În această zi de miercuri s-au făcut primele planuri pentru prinderea şi uciderea Lui Iisus.

CE NU AI VOIE SĂ FACI ÎN MIERCUREA MARE

În Miercurea Mare te poţi ocupa de treburile casnice, să te pregăteşti pentru Paste. De asemenea, este bine să te împaci cu oamenii cu care nu te-ai înţeles bine în ultima perioadă. În plus, este recomandat să rosteşti rugăciuni. Nu este bine să te enervezi, să arunci vorbe necurate în această zi. Nu este bine să te superi pe ceilalţi.

"Parcagiii" de ocazie din Bucureşti riscă închisoarea! Câți ani ar putea petrece în spatele gratiilor... Brâncuși s-ar răsuci în mormânt! Coloana Infinitului a fost scrijelită din nou de o adolescentă. PEDEAPSA, cruntă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x