Antena Căutare

Cristiana Anghel a renuntat la greva foamei: Am uitat sa fim oameni. In guvernul liberal se gaseau crestini

Invatatoarea Cristiana Anghel a renuntat, luni, la greva foamei, dupa 70 de zile in care nu a mancat nimic. Cristiana Anghel va protesta in continuare, insa nu sub aceasta forma. Luni dimineata, invatatoarea a sustinut o conferinta de presa in care a vorbit despre motivele care au determinat-o sa recurga la aceasta forma de protest.

Cristiana Anghel a tinut sa precizeze inca de la inceputul conferintei ca a refuzat sa vina cu un discurs pregatit. Invatatoarea a vorbit mai intai despre precedentul protest, din perioada Guvernului Tariceanu, cand a stat 38 de zile in greva foamei, pentru o alta cauza. Ea a tinut sa sublinieze ca nici atunci, nici acum nu a protestat pentru ca vrea bani.

"Problemea este de egalitate", a spus Cristiana Anghel. "Pe vremea guvernului liberal sau in acel guvern se gaseau crestini, in sensul de a crede in Dumnezeu. Protestul a durat atunci 38 de zile, din ziua 28 eu stiam ca problema va fi solutionata", a continuat aceasta.

Invatatoarea a oferit apoi cateva explicatii referitoare la protestul care tocmai s-a incheiat.

"Pe 24 august am inceput acest protest. Am recunoscut si n-am nimic de ascuns, a pornit dintr-o chestiune mercantila, pur si simplu am dorit sa mi se aplice mie legea. A durat 10-12 zile. (...) In momentul in care am inceput sa trimit semnale ca sunt in aceasta forma de protest catre institutiile statului, deja am adaugat un paragraf in care spuneam ca lupt pentru toate cadrele didactice care sunt umulite, calcate in picioare si nu merita acest lucru", a explicat invatatoarea.

Articolul continuă după reclamă

"Am pornit si am vrut sa se aplice legea, legea 221, pe care domul presedinte a promulgat-o, si care la un moment dat s-a si laudat cu acest fapt. A iesit la un moment dat pe post si a spus ca Romania nu ar fi un stat de drept daca nu aplica aceasta lege. Nu s-a aplicat nici acum, deci nu suntem un stat de drept", a continuat Cristiana Anghel.

"Daca vrem sa fim o tara normala, daca vrem sa avem o tara normala, trebuie sa incercam sa ii intelegem pe cei de langa noi, sa ii iertam cand gresesc, sa le aratam cand si unde au gresit, dar sa incercam sa fim oameni. Am uitat sa fim", a mai spus invatatoarea.

Cristiana Anghel a fost invatatoare timp de 36 de ani si a fost atat de ambitioasa incat si-a pus pe locul doi sanatatea si familia pentru un crez. Invatatoarea a fost rugata de mama sa, in nenumarate randuri, sa renunte la greva foamei.

Invatatoarea Cristiana Anghel, din Caracal, a intrat in greva foamei pe 24 august, nemultumita de diminuarile salariale din sistemul bugetar, dar si de neaplicarea legii care prevedea majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice.

Brasov: Un baietel a cazut de la etajul 4 si a scapat nevatamat... Valeriu Stoica, suprins cu 158 de km/h pe autostrada Bucuresti-Pitesti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 3 iulie 2024. Maria și Ștefan, escapadă romantică la munte. Ce declarații și-au făcut cei doi îndrăgostiți
Mireasa Sezonul 9, 3 iulie 2024. Maria și Ștefan, escapadă romantică la munte. Ce declarații și-au făcut cei doi îndrăgostiți Miercuri, 03.07.2024, 16:45
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x