Care sunt criteriile pentru ca un elev să primească unul dintre cele 250.000 de dispozitive cu internet. Ce trebuie să facă ei sau părinții  

Cele 250.000 de dispozitive electronice conectate la internet vor fi distribuite elevilor din România prin programul „Şcoala de Acasă” conform unor criterii de selecție.

Care sunt criteriile pentru ca un elev să primească unul dintre cele 250.000 de dispozitive cu internet. Ce trebuie să facă ei sau părinții

Hepta

Ministerul Educaţiei va distribui tabletele pe baza necesarului indicat de inspectorate. La nivelul fiecărui inspectorat trebuie constituită o comisie ce elaborează procedurile de selecţie şi distribuire a dispozitivelor cu conexiune la internet.

De acest program beneficiază şi elevii de cetăţenie română care s-au întors pe teritoriul României de la declanşarea pandemiei şi care nu au un dispozitiv electronic cu conexiune la internet. Pentru această categorie de elevi se alocă un număr de 20.495 de dispozitive din totalul de 250.000, potrivit Hotnews.ro.

Criteriile generale pentru selecţia primară a beneficiarilor programului sunt:

  • Elevii din învăţământul primar, gimnazial şi secundar, forma de învăţământ de zi şi cu frecvenţă (clasa pregătitoare, clasele I-XII, şcoala profesională) înmatriculaţi, la început de an şcolar, în unităţi de învăţământ de stat.
  • Elevii proveniţi din medii defavorizate.

„Trebuie să devină o regulă!”. Ministrul Sănătății, despre purtarea măștii la școală, de către elevii din clasele mici. Cum a explicat decizia

Suplimentar, criteriile specifice pentru selecţia beneficiarilor programului sunt:

  • Elevii ale căror familii nu deţin niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet.
  • Elevii care nu deţin, în folosinţă personală, un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.
  • Elevii de cetăţenie română care s-au întors pe teritoriul României de la declanşarea pandemiei de COVID-19 şi care nu au posibilitatea de a dispune un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

Distribuirea dispozitivelor se va realiza în baza unei cereri scrise şi a unei declaraţii pe proprie răspundere a părintelui/tutorelui legal sau a elevului dacă este major, potrivit căreia familia sau potenţialul beneficiar al programului nu deţine niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri