Antena Căutare

Criza bunurilor de larg consum in Romania: 12 fabrici inchise, peste 1.000 de oameni disponibilizati

In cei trei ani de criza financiara, puterea de cumparare a romanilor a suferit o scadere drastica, fapt ce s-a resimtit automat in industria bunurilor de larg consum. In total, de la inceputul crizei, 12 fabrici au fost inchise si peste 1.000 de angajati au fost disponibilizati.



Lactalis a mutat productia de branza Cottage de la Suceava in Polonia. Relocarea productiei a fost motivata prin faptul ca cererea este mult mai mare in Polonia.

In 2008, Colgate-Palmolive a inchis fabrica de la Brasov, transferand productia in Polonia, ca urmare a unui program de reorganizare a activitatii.

O alta companie care a relocat productia din Romania in alta tara este Nestle Romania, care a mutat, in septembrie 2008, productia de inghetata de la Bucuresti la Varna. 76 de angajati romani au fost disponibilizati.

Coca-Cola Hellenic Bottling Company Romania a decis, in 2008, sa inchida fabrica de la Oradea, disponibilizand 102 angajati. Fabrica de la Iasi are aceeasi soarta, un an mai tarziu. 75 de angajati au fost afectati de restructurare.

In noiembrie 2008, Kraft Foods a decis, desi a luat in calcul alternative de extindere, sa inchida fabrica de ciocolata de la Brasov. 440 de angajati romani au fost disponibilizati.

Asociatia Berarii Romaniei detineau, in 2009, 13 fabrici si 6.000 de angajati. In 2010, numarul unitatilor de productie s-a redus la zece, fabricile din Cluj-Napoca, Hateg si Blaj fiind inchise.

Conform expertilor, problema Romaniei nu este numai coruptia si perceptia coruptiei la toate nivelurile. Schimbarile cadrului legislativ la fiecare schimbare de guvern genereaza neincrederea investitorilor, care isi doresc continuitate in legislatie.

Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

Bataie cu focuri de arma langa Piata Giurgiului din Capitala: Un om a fost impuscat... 23 de profesori, sanctionati dupa ce 100 de elevi au fost prinsi copiind la BAC...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x