Antena Căutare

Criză de medici pediatri la cel cel mai mare spital de copii din Buzău. Șefa de secție: ”Nu cred că situația are rezolvare imediată!”

E criză de medici pediatri la cel mai mare spital din Buzău. În plin sezon al gripelor, părinţii sunt nevoiţi să stea la cozi interminabile alături de copiii lor. Iar când nu există medic de gardă, copiii care vin la urgenţe sunt trimişi la zeci de km distanţă. Fie la spitalul din Râmnicu Sărat, fie, atunci când cazurile sunt mai complicate, la Bucureşti.

Din cei șapte medici angajaţi pe Secţia de Pediatrie a spitalului, două doctoriţe au intrat în concediu prenatal. Iar a treia doctoriţă este pensionară, cu prelungire, căreia medicul de specialitate i-a spus că nu mai are voie să facă gărzi, mai ales să stea pe timp de noapte.

”De la ora 15 până la ora 8 dimineaţa avem nevoie de ajutor din partea unui alt medic specialist pediatric sau medic de familie care are competenţă, care are şi copii în listă.
Noi nu putem acoperi toate 30 de zile. Ar însemna să facem 8 gărzi de fiecare, înseamnă peste 30 de ore de activitate pt un om într-o gardă.”
, a declarat unul dintre medici.

Românii bolnavi de coronavirus, umiliți în spitale și lăsați fără apă! „M-au băgat într-o cameră a morţii, e lagăr aici”

Şefa secţiei susţine că un medic nu poate face faţă unui număr mai mare de 5 sau 6 gărzi pe lună.

”Noi avem şi Secţia de Pediatrie unde trebuie să consultăm şi să facem externările. În acelaşi timp, de la 8 până la 16, consultăm şi în UPU-pediatrie, inclusiv ambulatoriu. Asta facem în 4 oameni acum, de la 1 martie.”, a mai declarat ea.

Singura soluţie găsită în acest moment este să trimită copiii bolnavi, atunci când nu există gardă pe urgenţă pediatrie, la Râmnicu Sărat sau la Bucureşti. Criza de medici pediatri este privită cu îngrijorare şi de părinţi.

Cred că este o situaţie generală în ţară, nu numai la Buzău.

Campania AjutEu! Petrecere surpriză pentru un Ana Maria, un copil care, rătăcind printre spitale, operaţii complicate, suferinţă şi depresie, a uitat pur şi simplu să zâmbească

”Această problemă nu cred că are rezolvare imediată.”, a mai spus ea.

Spitalul judeţean a încheiat un contract cu o firmă de recrutare de personal pentru a găsi angajaţi noi. E nevoie de doi medici pe perioadă nedeteriminata iar alţi doi pentru timpul în care cele două doctoriţe sunt în concediu post natal. Pentru a-i atrage la Buzău, conducerea spitalului oferă ca primă de angajare două salarii minime brute, timp de 6 luni, şi o primă de cazare de o mie de lei, lunar.

Mario Iorgulescu are sechele neurologice după accident. Tatăl său, Gino Iorgulescu, a mers în fața instanței: "Nu p... Probleme cu sistemul de check-in la Aeroportul ”Henri Coandă”. Au fost afectate patru curse Blue Air, care au avut întâr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x