Antena Căutare

CRONOLOGIA TERORII! Incendii produse la locuințe și imobile în România! Au ars clădiri din temelii, bunurile s-au făcut scrum, iar vieţi au fost răpuse

În dimineața zilei de 30 septembrie 2017, o persoană a murit și alte 19 au fost intoxicate cu fum, fiind transportate la spital, într-un incendiu izbucnit la un cămin de bătrâni situat pe strada Păcală din Capitală.

În dimineața zilei de 30 septembrie 2017, o persoană a murit și alte 19 au fost intoxicate cu fum, fiind transportate la spital, într-un incendiu izbucnit la un cămin de bătrâni situat pe strada Păcală din Capitală. Din imobil au fost evacuate peste 30 de persoane. Victimele transportate la spital sunt conștiente, fără arsuri. Un pompier a fost rănit în timp ce acționa pentru stingerea incendiului.


Cele mai grave incendii produse la locuințe în ultimii ani au avut loc la:

9 ianuarie 2013 —patru copii cu vârste sub șapte ani au fost descoperiți morți, în urma unui incendiu produs în bucătăria anexă a unei gospodării izolate din comuna băcăuană Măgura. Cauza incendiului a constituit-o ''supraîncălzirea unei sobe metalice, căldura degajată aprinzând materiale combustibile aflate în preajma acesteia". Tot în cursul zilei respective, o femeie în vârstă de 83 de ani a murit în urma producerii unui incendiu în comuna băcăuană Agăș, sat Cotumba, cauza probabilă a producerii incendiului fiind ''neprotejarea termică a coșului de fum față de materialele combustibile"
17 ianuarie 2013 — trei copii au murit după ce locuința lor din comuna constănțeană Nicolae Bălcescu a fost cuprinsă de flăcări.

***
Alte incendii care s-au soldat cu victime sau pagube materiale în perioada 2015-2017:

29 septembrie 2017 — Un incendiu a izbucnit, la două case situate în București, pe strada Colnicului, arderea fiind violentă, au anunțat oficiali ai ISU București—Ilfov. La fața locului au fost trimise opt mașini cu apă și spumă, o autoscară și o mașină de descarcerare. Suprafața afectată a fost de aproximativ 300 metri pătrați, flăcările ajungând la o mansardă, o anexă și o altă casă. O femeie a suferit atacuri de panică.
31 august 2017 — O femeie și un copil și-au pierdut viața iar un alt minor și un bărbat au fost transportați la spital, în urma unui incendiu care a izbucnit, într-un bloc din Constanța, a informat ISU "Dobrogea".


12 august 2017 — Un incendiu a avut loc într-o vilă din str. Lt. Iuliu Tetrat din Sectorul 1. Focul a afectat primul etaj al clădirii, dintr-o cameră propagându-se și la acoperiș. Focul a afectat o suprafață de circa 30 mp.
9/10 iunie 2017 — Un bărbat de 58 ani din localitatea Victoria, comuna Hlipiceni, și-a pierdut viața, într-un incendiu care i-a cuprins locuința, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, Dorina Lupu. Focul ar fi fost declanșat de la o lumânare lăsată nesupravegheată lângă materiale combustibile.
5 aprilie 2017 — O femeie din localitatea argeșeană Bogați a murit, după ce casa în care locuia a fost cuprinsă de flăcări.
4 aprilie 2017 — Un incendiu a izbucnit la un apartament aflat la etajul 3 într-un imobil de pe strada Grigore Moisil nr. 8, din Sectorul 2 al Capitalei.
—Un incendiu a cuprins, o clădire din centrul vechi al municipiului Botoșani, mai multe persoane fiind evacuate.


1 martie 2017 — O persoană a murit și alte trei au fost rănite, într-un incendiu care le-a cuprins locuința, la Vlăhița, în județul Harghita. În incendiu a ars casa de locuit construită din lemn, cu acoperiș din țiglă, pe o suprafață de 70 de metri pătrați, o anexă gospodărească și un autoturism. Focul a izbucnit, cel mai probabil, de la scânteile care au căzut din soba metalică și care au aprins un covor de iută, iar pagubele au fost evaluate la 30.000 lei.
17 februarie 2017 — Un incendiu puternic a izbucnit la o casă din Bragadiru, pe strada Topaz. Acesta s-a manifestat pe aproximativ 100 mp la nivelul acoperișului. Incendiul a fost lichidat după mai bine de două ore. Nu au existat victime.
22/23 ianuarie 2017 — Pompierii militari constănțeni au descoperit corpul carbonizat al unui bărbat în vârstă de peste 60 de ani, într-o casă din Murfatlar, în urma intervenției pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta violent la o casă în care ardeau două camere.
21/22 ianuarie 2017 — Un incendiu a izbucnit la o casă din localitatea timișeană Sânpetru Mare, o fetiță de doi ani pierzându-și viața. Potrivit ISU Banat, incendiul a pornit, cel mai probabil, de la o veioză defectă din locuința respectivă. La fața locului au intervenit pompieri de la Sânnicolau Mare cu mai multe autospeciale, fiind prezente și echipaje ale Ambulanței.
21 ianuarie 2017 — Patru case și anexele acestora din zona Apărătorii Patriei au luat foc, fără să se înregistreze victime omenești. Incendiul s-a extins pe o suprafață de 200 de metri pătrați.
21 ianuarie 2017 — Un bărbat în vârstă de 84 de ani din localitatea Vânătorii Mici, județul Giurgiu, a murit, trupul lui fiind găsit carbonizat, după ce în casa în care locuia a izbucnit un incendiu. Potrivit primelor indicii, incendiul ar fi pornit de la o sobă.
20 ianuarie 2017 — O femeie de 89 de ani a fost găsită moartă în locuința sa din centrul Craiovei de către pompierii care au venit să stingă incendiul izbucnit la gospodăria femeii.
19 ianuarie 2017 — O femeie de 72 de ani a decedat în urma unui incendiu izbucnit în apartamentul său din municipiul Carei.
18 ianuarie 2017 — Un bărbat din localitatea Letea Veche a decedat în urma unui incendiu care i-a cuprins locuința, cel mai probabil acesta fiind intoxicat cu monoxid de carbon.
9 ianuarie 2017 — Un bărbat din comuna prahoveană Gorgota a murit într-un incendiu care a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din sobă.
1 ianuarie 2017 — O femeie a murit, iar un copil de zece ani a fost grav rănit în urma unui incendiu care a izbucnit la un apartament dintr-un bloc de pe strada Dristorului din Capitală.

***

17 decembrie 2016 — Un incendiu s-a produs la cablurile electrice dintr-un bloc nou de locuințe cu 11 etaje de pe Splaiul Independenței din București. În total au fost evacuate 40 de persoane, nefiind înregistrate victime ca urmare a expunerii la fum. Locatarii de pe o fațadă a blocului s-au refugiat pe balcoane, 50 de persoane reușind să coboare singure, alte 30 fiind evacuate de pompieri fie prin interiorul imobilului, fie pe exterior cu autoscara.
9 martie 2016 — Un incendiu puternic a izbucnit în apartamentul de la ultimul etaj al unui bloc cu patru etaje din cartierul Titan din Capitală. Incendiul s-a manifestat pe întreaga mansardă a blocului, pe o suprafață de 1.000 metri pătrați. Aproximativ 400 de persoane care locuiau în acest bloc au fost evacuate, iar 202 garsoniere au fost afectate, în urma operațiunilor de stingere. Mai multe persoane care au fost intoxicate cu fum au fost transportate la spital.
2 martie 2016 — Un bărbat în vârstă de 92 de ani din comuna botoșăneană Corni și-a pierdut viața în urma unui incendiu care i-a cuprins locuința. Proprietarul casei a suferit arsuri de gradul II și III pe mâini, față și căile respiratorii, însă, cu toate acestea, a reușit să iasă din casă. Ulterior, el a decedat la spital, înainte de a fi transportat cu elicopterul la Clinica de arși din București.
27 februarie 2016 — O femeie în vârstă de 72 de ani din comuna Stoicănești, județul Olt, a murit într-un incendiu provocat de un scurtcircuit electric la un conductor defect.
18 februarie 2016 — Un bărbat în vârstă de 78 de ani a decedat, după ce locuința acestuia a fost afectată de un incendiu. Bărbatul locuia singur într-o casă aflată la marginea satului Cucorăni din comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani.
4 ianuarie 2016 — Un puternic incendiu a avut loc într-o casă de pe strada Drumul Muntele Găina din sectorul 1 al Capitalei. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de circa 150 de metri pătrați, la nivelul acoperișului. Nu au existat victime.

Un azil privat a ars cu flăcări uriaşe, în Bucureşti. Viorel: "Am plecat pe scări încet, încet"... ANM, prognoza meteo. VREMEA în LUNA OCTOMBRIE! Avem parte de toamnă cu temperaturi scăzute ca de iarnă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x