Antena Căutare

CSAT: Numarul militarilor romani in teatrele de operatiuni va scadea, din 2012

CSAT: fortele dislocate in teatrele de operatiuni vor scadea in anul 2012, cu 106 militari fata de anul 2011. 357 de angajati ai MAI vor actiona in teatrele de operatiuni din Afganistan si Balcanii de Vest.

"In cadrul sedintei s-au aprobat fortele si mijloacele Armatei Romaniei care pot fi puse la dispozitie pentru misiuni in afara teritoriului statului roman, in anul 2012. Astfel, la nivelul Ministerului Apararii Nationale, fortele dislocate in teatrele de operatii vor scadea, in anul 2012, cu 106 militari fata de anul 2011, iar fortele aflate in tara, dislocabile la ordin, vor creste cu 308 militari, fata de 2011"


Astfel, Ministerul Administratiei si Internelor va pune la dispozitia UE, OSCE, NATO si ONU, in 2012, un numar de 357 de militari, care vor actiona in teatrele de operatii din Afganistan si Balcanii de Vest.

Potrivit sursei citate, MApN a solicitat aprobarea continuarii activitatii de testare si validare privind posibilitatea de transport pe teritoriul Romaniei a resurselor materiale si umane apartinand guvernului SUA dinspre si catre Afganistan in sprijinul operatiei NATO - ISAF si a operatiei de coalitie Enduring Freedom.

Totodata, membrii Consiliului au avizat Carta Alba a Apararii, document elaborat de MApN, urmand ca acesta sa fie supus aprobarii Parlamentului, conform legislatiei in vigoare.

sursa:Antena3

foto:Intact Images

unu... Jaf cu repetitie in Bucuresti. Un barbat, pradat pentru a doua oara in acelasi mod...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x