Antena Căutare

Cu banii la stat sau la privat? Ce se va întâmpla cu pensiile românilor. Ministrul Muncii a făcut anunțul

Ministerul Muncii pregăteşte un proiect care le va permite românilor să opteze între pilonul unu, de stat, şi cel privat.

Ministerul Muncii pregăteşte un proiect care le va permite românilor să opteze între pilonul unu, de stat, şi cel privat.

Lia Olguţa Vasilescu spune că are şi cifre care să îi susţină demersul şi care arată că viitorii pensionari sunt mai în siguranţă dacă îşi depun contribuţiile la stat, în loc de firmele private care administrează aceste drepturi:

"Nu se desfiinţează acest Pilon II, doar că analizăm posibilitatea că fiecare persoană să poată să opteze, să nu existe obligaţia prin lege să fie şi la Pilonul I şi II de pensii. Eu la vremea respectivă aşa am făcut, eram între 34 şi 35 ani.

În acest an s-a putut opta. Am optat să rămân doar la Pilonul I pe considerentul că statul nu poate să dea faliment, când vorbim de firme private, e altă discuţie".

Ne luăm gândul de la primăvară! Iarna grea se prelungeşte, cu temperaturi de -25 de grade. Anunțul făcut de meteorologi... Încă o zi liberă pentru români! Parlamentarii au decis: mini-vacanța de Paște începe mai devreme...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x