Antena Căutare

Culturile de floarea sorelui si porumb, distruse de seceta

Temperaturile de cuptor si seceta care chinuie Romania au distrus culturile de floarea sorelui si porumb. Odata cu ele mor si sperantele fermierilor care au cheltuit pana la ultimul ban pentru lucrari agricole si seminte. Acolo unde in anii buni isi calculau prpoductia in tone, abia daca reusesc sa mai umple acum cativa saci.

In fata culturilor parjolite de canicula agricultorii ridica neputinciosi din umeri. Culturile de primavara, porumb si floarea-soarelui, sunt afectate in toata tara in proportii care ajung si la 80 la suta. Si ar putea fi compromise total.

Singura care le mai da o speranta este productia de cereale. Nici ea nu va umple insa hambarele. E doar o umbra fata de cea de anul trecut.

Oamenii se uita ingroziti la pamantul crapat in care si-au ingropat pana la ultimul ban. Daca agricultorii nu culeg nimic nu au ce semana pentru anul viitor. Singurul ajutor ar putea veni abia in toamna.

Irigatiile sunt un lux, inaccesibil micilor producatori. Acolo unde mai exista retelele de instalatii, un litru de apa ajunge sa coste mai mult decat un litru de apa minerala.

Ministerul agriculturii a anuntat ca de saptamana trecuta fermierii au un tarif preferential la apa pentru irigatii.

Tanar inecat in mare, in apropierea taberei de la Navodari... Ministerul Sanatatii a gasit solutia salvatoare pentru Institutul Cantacuzino...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x