Antena Căutare

Culturile de vita de vie, compromise din cauza zapezilor si a gerului

Cine este mare amator de vinuri, la toamna e posibil sa nu mai poata gusta o Galbena de Odobesti sau o Feteasca. Multe culturi viticole din tara sunt compromise din cauza zapezilor si a gerului. Cel mai afectat este judetul Vrancea. Fermierii sunt disperati si spun ca, la fel cum au facut si anul trecut, probabil ca si anul acesta mai mult vor importa decat sa exporte.

Daca anul trecut cei mai multi fermieri se puteau lauda cu productia de vin, anul acesta situatia se va schimba radical. Cele mai multe culturi au fost puse la pamant de gerul naprasnic si de nametii din ultimele saptamani.

Cultura vitei de vie nu a putut rezista la temperaturi de minus 27 de grade celsius. Iar acum "se numara" pagubele.

Chiar daca 2011 a fost un an bun pentru productie s-au cheltuit 40 de milioane de euro pentru importul a 7 milioane decalitri de vin. Pe cand din export s-au castigat doar 13 milioane de euro. In 2012 se asteapta productii cu 40% mai mici si o crestere masiva a importului.

Singura cultura viticola din tara care nu a fost la fel de mult compromisa, este Murfatlarul din Dobrogea. Pagubele foarte mari nici macar nu puteau fi evitate. Asta pentru ca, in Romania, nu exista posibilitatea de a asigura viile in cazul inghetului.


Foto: familypedia.wikia.com

Cum se face verificarea instalatiilor de gaze... Trenurile romanesti de epoca, vandute la fier vechi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x