Cum a fost posibil ca o femeie să primească o pensie mai mică timp de 16 ani la rând. Ministrul Muncii, reacție neașteptată: ”Vă rog să acceptați scuzele mele!”

O femeie a încasat în fiecare lună, timp de 16 ani, o pensie mai mică, din cauza unei erori de calcul a funcționarilor care lucrează la Casa de Pensii Alba. Totul a ieșit la iveală în urma dezvăluirilor făcute de ministrul Muncii, Violeta Alexandru. 

Cum a fost posibil ca o femeie să primească o pensie mai mică timp de 16 ani la rând. Ministrul Muncii, reacție neașteptată: ”Vă rog să acceptați scuzele mele!”

Potrivit ministrului, femeia a fost pensionată în anul 2002 cu penalitate pentru ieșirea anticipată la pensie, conform legii și avea dreptul la o pensie întreagă, nepenalizată, prin trecerea la pensia de limita de vârstă, încă din luna iulie a anului 2004. Acest lucru nu s-a întâmplat, însă.

Decizie de ultim moment a Guvernului. Venituri mai mari pentru o categorie de români. Câte pensii vor fi recalculate, în următoarea perioadă

"Nu pot decât sa mă întreb dacă acei oameni, funcționari publici din cadrul Casei de Pensii Alba care au greșit în anul 2004, când, odată cu trecerea doamnei la pensie de limita de vârstă, aveau obligația legală de a ridica penalizarea pensiei și de a plăti integral drepturile, au astăzi cea mai mică remușcare pentru cei 16 ani în care greșeala lor a îngreunat și mai mult traiul acestei doamne. Neplata tuturor drepturilor cuvenite retroactiv pentru cei 16 ani de către Casa de pensii Alba la momentul descoperirii erorii reprezintă o a doua gravă problemă. Să fii conștient că i-ai luat unui om un drept și să nu-i restitui integral suma, pentru toți acești 16 ani reprezintă o lipsă de respect față de oamenii care au muncit și contribuit în țara aceasta", a scris pe Facebook Violeta Alexandru.

Document oficial! Cine sunt românii care se vor pensiona mai devreme cu 13 ani. Anunțul făcut de Ministerul Muncii

Ministrul Muncii a cerut ca femeia să-și primească banii retroactiv

Ea spune că a sesizat Casa Națională de Pensii Publice pentru ca femeii să i se acorde toți banii datorați începând din 2004 și că a cerut demisia șefului de serviciu vinovat, care avea o mustrare scrisă pentru o altă eroare din urmă cu două luni.

În mesajul său, Violeta Alexandru îi cere scuze femeii pentru greșeală: "Vă rog doamnă, deși e târziu să repar ceva ce v-a fost luat dintr-o greșeală gravă, să acceptați scuzele mele și promisiunea că voi face tot ce îmi stă în putință să nu mai existe astfel de cazuri în România modernă!"

Ultimele știri