Căutare Live

Cum ar fi putut fi salvată Alexandra, fata ucisă de Gheorghe Dincă! Medic: ”E inadmisibil că n-au chemat o ambulanță, în condițiile în care fusese abuzată!”

Alexandra Măceșanu, fata care a cerut ajutorul polițiștilor și care a fost ucisă de Gheorghe Dincă, ar fi putut fi salvată, dacă polițiștii ar fi urmat procedura și ar fi chemat o ambulanță la poarta criminalului din Caracal. 

Alexandra Măceșanu, fata care a cerut ajutorul polițiștilor și care a fost ucisă de Gheorghe Dincă, ar fi putut fi salvată, dacă polițiștii ar fi urmat procedura și ar fi chemat o ambulanță la poarta criminalului din Caracal.

Conform medicului Cristina Geormăneanu, de la UPU Craiova, Alexandra ar fi avut o șansă la viață, dacă polițiștii s-ar fi gândit să facă apel şi la ajutor medical în momentul în care Alexandra le-a spus la telefon că este bătută şi violată, mai ales că într-un astfel de caz, echipajul ar fi putut intra în curtea lui Gheorghe Dincă fără să aibă nevoie de vreun mandat din partea procurorilor.

Citește și: Familia Alexandrei Măceșanu, dezvăluiri fără precedent: "Avem mesaje de pe Facebook în care ni se spune că Alexandra a fost luată de o rețea de trafic de persoane"

”În calitate de medic mi se pare inadmisibil ca aceşti oameni să nu se fi gândit că această fată avea nevoie de ajutorul unui medic, în condiţiile în care ea a spus că este violată, bătută şi sechestrată. Deci, din spusele ei, ea era agresată fizic, sexual şi psihologic. Avea nevoie să fie salvată din toate punctele de vedere. Şi atunci, în momentul în care soliciţi ambulanţa, procedura spune că, în prezenţa poliţiei, a jandarmilor, medicul sau echipajul medical pot intra să salveze viaţa şi să-i acorde îngrijiri medicale, fără mandat. Şi atunci nu cred că poliţiştii ar fi putut fi amendaţi de procuror, că au sărit să salveze o viaţă. Asta ar fi scutit şi timp, în favoarea copilului şi cred că puteau atunci să dea peste el, să găsească fata”, a declarat medicul Cristina Geormăneanu, potrivit Mediafax.

Citește și: Cum a reușit Alexandra Măceșanu să pună mâna pe telefon. Criminalul din Caracal plecase la o farmacie. Motivul este incredibil! Noi imagini din casa groazei – Foto

De asemenea, ea a precizat că în cazul în care polițiștii acționau în acest sens, aceasta ar fi avut o șansă la viață.

”Avea o şansă! Nu pot să spun că dacă intrau, o salvau. Dar fata mai avea o şansă. Dreptul la viaţă şi la sănătate este un drept al fiecăruia şi atunci, ca să aibă acea şansă, trebuie să i-o acorzi. Ceea ce nu a făcut acest poliţist! Nu că a pierdut şansa, nu i-a dat-o! Ca să-i dai o şansă trebuie să iei apelul în serios, aşa cum noi luăm în serios toate apelurile care intră pe 112, toţi pacienţii care vin în urgenţă şi se plâng că au o problemă medicală. Până la a spune că omul ăla minte, sau nu minte, tu trebuie să-i acorzi credit. Ei nu erau străini de procedură, pentru că, de exemplu, dacă pompierii sunt chemaţi la o deblocare de uşă sau la un incendiu automat întreabă dacă sunt victime, iar dacă există cea mai mică suspiciune că sunt victime, ei pleacă împreună cu echipaj medical, ambulanţă, chiar elicopter daca este cazul”, a mai spus medicul.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul crimelor din Caracal. Alexandra Mâceșanu ar fi sunat de 5 ori la 112

1 iunie, prima zi de vară în calendar. Tradiții și obiceiuri în luna iunie. Ce trebuie să faci de „cireșar”... Alexandru Cumpănașu a făcut publică transcrierea convorbirilor dintre Alexandra și operatorul de la 112! Operator: ”Ce d...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri