Noile paşapoarte ale românilor au fost prezentate oficial. Cum arată documentele - VIDEO

 

Românii au, din această săptămână, paşapoarte noi, mai sigure şi mai frumoase, potrivit şefilor de la Afaceri Interne. Ministerul a pus deja în circulaţie o nouă generaţie de documente pentru călătorie.

Peste 60 de elemente de securitate au fost inserate în paginile noilor paşapoarte. Unele sunt vizibile în anumite unghiuri, în funcţie de lumină.   

Paşapoartele simple temporare sunt şi ele mult diferite faţă de cele vechi. Pe mijlocul paginii este imprimată stema României, iar în lumină apar elemente precum indicativul ţării sau conturul hărţii. În plus, fiecare filă a ambelor tipuri de paşaport are un design special care va ajuta şi la promovarea României.

Modelul a fost inspirat după cel finlandez, iar costul pentru emiterea paşaportului rămâne aceleaşi, adică: 258 de lei, pentru paşaportul simplu electronic, valabil 10 ani în cazul adulţilor, şi 96 de lei, pentru paşaportul simplu temporar.

Ministerul încearcă să reducă şi timpul de eliberare şi a lansat şi o aplicaţie numită Status Paşaport, de unde cei care au făcut solicitări pot afla stadiul cererii lor.

Urmăriți clipul de mai sus din „Observator” pentru a vedea cum arată noile pașapoarte. facebook whatsapp twitter pinterest
10 ANI FĂRĂ MICHAEL JACKSON

vezi mai multe