Cum cresc taximetriștii valoarea cursei, dintr-un buton! „Metoda maimuța”, descoperită de polițiști, în timpul controalelor la sânge

Zece kilometri taxaţi în plus dintr-o simplă apăsare pe buton. Este metoda pe care taximetriştii din Bucureşti încă o mai folosesc, ajutaţi de dispozitive cunoscute drept "maimuţe". Poliţiştii au demonstrat, noaptea trecută, cât de uşor pot fi fraudaţi clienţii.

Dispozitivul care măreşte preţul unei curse cu taxiul a fost descoperit de poliţişti în timpul unor razii în centrul Capitalei.

Poliţiştii au explicat că şoferul poate suprataxa cursa apăsând un singur buton amplasat pe volan.

„Apare de încasat suma de 27 de lei. Şi, deşi aţi văzut că maşina a stat aici pe loc, apare că a parcurs 10 km. 7.54 Asta înseamnă că încărca clientul în funcţie de cât dorea dânsul. Apăsa pe buton şi acel impulsor creştea preţul cursei”, a explicat un polițist.

Taximetristul a susţinut că aşa a cumpărat maşina.

„Pentru asta o să primească o amendă de la 1000 la 5000 de lei. Şi o să facem o adresă către Primărie pentru retragerea acestei autorizaţii”, a adăugat polițistul.

Alt şofer de taxi oprit, altă neregulă găsită. Bărbatul le-ar fi făcut preţ clienţilor pe cursă fără să pornească aparatul.

Agenţii de la Rutieră împreună cu inspectorii RAR au verificat azi noapte zeci de autovehicule şi motocilete. 80 de vehicule au fost verificate, fiind aplicate peste 50 de amenzi în valoare totată de aproximativ 30.000 de lei. Iar în jur de 20 de certificate de înmatriculare au fost retrase.

Parteneri
Ashley Graham a dansat în lenjerie intimă. Ce mesaj a vrut să transmită modelul plus-size
Modelul plus-size nu se sfiește să-și arate burtica de gravida. Ashley Graham a postat recent un videoclip în care a dansat în lenjerie intimă pentru a promova ideea acceptării de sine. De când a anunțat că este însărcinată cu al doilea copil, Ashley a părut mai fericită ca niciodată.
Catine.ro
Ultimele știri